Κηδεύθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας – Πλήθος κόσμου, χωρίς παρατράγουδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα είπαν στις 14.00 η ώρα Ελλάδας οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2.500 ομογενείς και Ελλαδίτες που έφτασαν στους Βουλιαράτες. Η νεκρώσιμος ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου  Δημήτριο.  Επικήδειους  ανέγνωσαν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακκαβιά τα αστυνομικά μέτρα είναι αυξημένα, κυρίως από την αλβανική πλευρά και ενισχύονται οι έλεγχοι σε ΙΧ εκπροσώπων βορειοηπειρωτικων σωματείων, ενώ ήδη έχουν περάσει τα πρώτα πούλμαν από την Ελλάδα στην Αλβανία προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε χθες στους Βουλιαράτες το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του 35χρονου ομογενή, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Έλεγχοι πραγματοποιούνται και από την ελληνική πλευρά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά, στους Έλληνες που διασχίζουν τα σύνορα με Ι.Χ. και λεωφορεία για να μεταβούν στους Βουλιαράτες. 

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από την Αλβανική Αστυνομία ότι από την δική της πλευρά των συνόρων προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων γιατί έφεραν στις μπλούζες τους σύμβολα που κρίθηκαν ότι υποκινούν το μίσος και σκουφιά Full Face και έτσι δεν τους επετράπη η είσοδος από την Αλβανική Αστυνομία και θα επιστραφούν πίσω στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών, στο σημείο βρίσκεται ο έλληνας γενικός πρόξενος, προκειμένου να παράσχει όσες πληροφορίες χρειάζονται οι ταξιδιώτες.

Η σορός του Κατσίφα παρελήφθη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τοπική ώρα από τους συγγενείς του στα Τίρανα και μεταφέρθηκε αρχικά σε νεκρικό θάλαμο στο χωριό Ζερβάτι, κοντά στους Βουλιαράτες, και το μεσημέρι με νεκρική πομπή στο σπίτι του, όπου ανέμενε πλήθος κόσμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρόπολης αποφάσισε ομόφωνα να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη. Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Ελένη Σουρανή, ηγετικά στελέχη της μειονότητας και πλήθος κόσμου έσπευσαν χθες στους Βουλιαράτες για να συλλυπηθούν την οικογένεια του εκλιπόντος.

Share.

About Author