Κρατήστε την ανάσα σας… όχι σαν τον Ιντεφίξ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όσες φορές ο Ιντεφίξ, το συμπαθέστατο σκυλάκι του Οβελίξ, κράταγε την ανάσα του μέχρις εσχάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την τελευταία στιγμή κάτι σαν από μηχανής Θεός έσωζε την κατάσταση: Και αυτό που έπρεπε γινόταν, και το έρμο το ζωντανό την έβγαζε καθαρή… είτε μπλόφαρε είτε όχι.

Άλλο πράγμα όμως τα κόμικ.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες ακραίων γεγονότων τα οποία, μην σας φανεί περίεργο, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα γίνονται ακόμη πιο άγρια.

Η πόλωση, ας πούμε, σε πολλές των περιπτώσεων, ξεφεύγει σε υπερθετικό βαθμό. Και δεν είναι τυχαίο το λιντσάρισμα Κωστόπουλου, όταν δια στόματος των σκληροπυρηνικών πολιτικών, εν αντιθέσει με την πραγματικότητα, η Αθήνα είναι κέντρο εγκληματικότητας και ανομίας.

Οι πολιτικές “ακροβασίες” όμως, απελευθερώνουν το νοικοκυραίο κοσμηματοπώλη ο οποίος με την πρώτη ευκαιρία βγάζει στην επιφάνεια μαζί με τον έτερο ομοϊδεάτη του, τα καταπιεσμένα ομοφοβικά σύνδρομα και τα εμετικά ένστικτα για τα πρεζόνια της Ομόνοιας, κλωτσοπατώντας μέχρι θανάτου έναν ανήμπορο άνθρωπο. Όπως ακριβώς και όσους έπεσαν στην ανάγκη του για ενεχυροδανεισμό…

Η θρασυδειλία, είναι άλλωστε το ακατανίκητο χαρτί των ισχυρών.

Κρούσμα ακραίας (νεοφιλελεύθερης στην προκειμένη περίπτωση) κατάπτωσης εξάλλου είναι και οι απόψεις της μυστικοσυμβούλου très comme il faut Ξαφά που ζήτησε όχι μόνο να μην ανασταλεί η περικοπή των συντάξεων, αλλά εξέφρασε και την άποψη ότι έπρεπε ήδη να έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο. Οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός θα φάνταζε εξαιρετικά ανίσχυρος, έναντι της εξπέρ του είδους Έλενας Ακρίτα και του εξαιρετικού άρθρου της με τίτλο: «Η γλυκούλα Μιράντα Ξαφά».

Και τα πράγματα θα χειροτερεύουν, τώρα που μετά τον Παπαντωνίου, έχουμε το πόρισμα για ΚΕΕΛΠΝΟ, Φάρμακο και NOVARTIS.

Κάνοντας ένα γενναίο άλμα στο διεθνές οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση περιρρέουσας ατμόσφαιρας ανακατατάξεων. Είναι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των υπερδυνάμεων; Τα ενεργειακά στην Αν. Μεσόγειο;… (τείνει να αποδειχτεί ότι τα κοιτάσματα δεν είναι πηγή πλούτου αλλά αναταραχών και συγκρούσεων, ενίοτε ανεξέλεγκτων). Η επάνοδος της ακροδεξιάς σε όλο τον κόσμο;  Η αποθράσυνση των αυταρχικών καθεστώτων αλλά με άπλετα αποθέματα πετρελαίου, που κόβουν κομματάκια (κυριολεκτικά) όποιον τους μπαίνει στο ρουθούνι -βλέπε Τζαμάλ Κασόγκι-  ατιμωρητί; Και τόσα άλλα ακόμη που δημιουργούν μια διαρκή ανασφάλεια, διότι όπως υποστηρίζουν κάποιοι… «ο λαουτζίκος μόνο στην πείνα και στον πόλεμο καταλαβαίνει».

Επιστρέφοντας στο ακόμη πιο πολύ εγγύς περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας.

Η φασίζουσα εδραιωμένη αντίληψη του καθωσπρεπισμού, εξήλθε αυθορμήτως από μια δήθεν περισπούδαστη παιδαγωγό η οποία σχολιάζοντας την εμφάνιση της εμβρόντητης μαθήτριας ξεστόμισε τον άκρως παιδευτικό λόγο, λίγο πριν τη ριμάδα την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: «Πώς είσαι έτσι;… Καλύτερα να μην ερχόσουν».

Και τι, θα ρωτήσουν κάποιοι, όπως να’ ναι θα περνάμε στην παρέλαση; Ανατριχιαστική λεπτομέρεια: Το κορίτσι ήταν από το Μάτι και δεν είχε να φορέσει άλλα ρούχα επειδή είχαν καεί στη φωτιά του Ιουλίου!!! Ψιλά γράμματα για τους απανταχού λάτρεις της αριστείας, που έχουν… βγει από τα ρούχα τους επειδή την ελληνική σημαία μπορούν πλέον να την τιμούν όλοι με κλήρωση. Ενίοτε οι μη άριστοι να την υψώνουν και πιο ψηλά, και μάλλον εδώ είναι ο κομπλεξισμός. Αντιλαμβάνεστε…

Θα μπορούσαμε γι’ όλα αυτά και άλλα πολλά να κρατήσουμε την ανάσα μας, μήπως και γίνει κάποιο θαύμα, αλλά -προς Θεού- όχι σαν τον Ιντεφίξ μέχρις εσχάτων διότι θα πάμε άκλαυτοι… είτε μπλοφάρουμε είτε όχι.

Παναγιώτης Ι. Δρίβας

 

 

 

Share.

About Author