Ήταν εκατομμυριούχοι αλλά δεν το ήξεραν (εικόνες, video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδού μερικές από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις που θα σας ενθαρρύνουν να… ξανακοιτάξετε το πατάρι σας… Και προσοχή δεν πρόκειται για φάρσα, ή για κάποια fake news οι ιστορίες που ακολουθούν είναι πέρα για πέρα πραγματικές και… εξωφρενικά αναπάντεχες.

Επί δεκαετίες, ένας άνδρας στο Μίσιγκαν χρησιμοποιούσε μια μεγάλη πέτρα ως σφήνα πόρτας. Αποδείχτηκε, αν και αργά, πως επρόκειτο για ένα κομμάτι μετεωρίτη αξίας 100.000 ευρώ!

Όμως, αυτή η περίπτωση του κυρίου που αγνοούσε πως είχε στην κατοχή του κάτι τόσο πολύτιμο, δεν είναι η μόνη.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ένας οικονομικός αναλυτής αγόρασε από παζάρι ένα αντίγραφο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας έναντι τεσσάρων δολαρίων. Σύντομα αποδείχτηκε πως επρόκειτο για ένα από τα 500 αυθεντικά αντίγραφα της πρώτης έκδοσης τού 1776. Ένα ιστορικό κειμήλιο που, το 1991, δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Σόθμπις στην πρωτοφανή τιμή των 2,42 εκατομμυρίων δολαρίων.

 1

Στον τοίχο της είχε κρεμασμένο ένα κεραμικό πιάτο που είχε αγοράσει λιγότερο από 100 δολάρια το 1970. Το 2014, πήγε σε μία τηλεοπτική εκπομπή εκτίμησης αντικειμένων για να διαπιστώσει πως τόσες δεκαετίες είχε στην κατοχή της ένα πιάτο toy 1955 από τα περίφημα κεραμικά Μαδούρα του Πικάσο.

Plate

Πριν από χρόνια ένας Φιλιππινέζος ψαράς ψάρευε στα ανοιχτά της νήσου Palawan, όταν στην άγκυρά του σκάλωσε κάτι. Βουτώντας ανακάλυψε ένα περίεργο… πέτρωμα, το οποίο κράτησε και φυλούσε κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του για γούρι. Μία μέρα το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες κι ήταν αυτό που έγινε αιτία να διαπιστώσει πόσο πλούσιος ήταν. Ανάμεσα σε αυτό που πρόλαβε να σώσει ήταν και το αλλόκοτο θαλάσσιο εύρημά του, το οποίο, όπως αποδείχτηκε ήταν ένα μαργαριτάρι πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρείτο το μεγαλύτερο στον κόσμο, αξίας ακόμη και 100 εκατομμυρίων δολαρίων! Το μαργαριτάρι είχε μήκος 67 εκατοστά και βάρος 34 κιλά.

pearl

Για χρόνια ήταν κάπου παραπεταμένο. Μία δικηγόρος το αγόρασε το 2015 για μόλις 995 δολάρια. Όταν η NASA διαπίστωσε το κολοσσιαίο λάθος, πως δηλαδή ο μικρός σάκος στον οποίο ο Νιλ Άρμστρονγκ είχε συλλέξει σεληνιακή σκόνη και θραύσματα πετρωμάτων στην αποστολή Apollo 11 είχε πουληθεί σε εξευτελιστική τιμή, προσπάθησε να ανακτήσει το αντικείμενο. Μάταια. Τώρα, σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s, το ιστορικής αξίας σακουλάκι πουλήθηκε έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων!

Πέντε δολάρια είχε αγοράσει ο Άντι Φιλντς πέντε προσωπογραφίες από αγορά του Λας Βέγκας και, παρά την επιμονή του πωλητή πως τα σκίτσα ανήκαν στη θεία του που έκανε μπεϊμπισίτιτινγκ στον Άντι Γουόρχολ, δεν τις είχε περί πολλού. Ο ίδιος έμεινε αποσβολωμένος όταν διαπίστωσε πως ο πωλητής τού έλεγε αλήθεια. Όταν επεχείρησε να αλλάξει κορνίζα σε μία από αυτές, ο Φιλντς διαπίστωσε πως στο πίσω μέρος της υπήρχε η υπογραφή του Γουόρχολ. Η αξία του σπάνιου έργου τέχνης εκτιμήθηκε στα τουλάχιστον δύο εκατομμύρια δολάρια!

 2

Ο Ρόμπερτ Γουόρεν, ψάχνοντας στην ντουλάπα της γκαλερί τέχνης που διατηρεί στην Αϊόβα, εντόπισε κάτι ευτελούς αξίας, όπως νόμιζε αρχικά. Αποδείχτηκε πως ήταν ένας ξεχασμένος πίνακας του Ολλανδού Otto van Veen, αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

 

Share.

About Author