Περισσότεροι από 500.000 διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο στη μεγαλύτερη έως σήμερα διαδήλωση κατά του Brexit. Δημοσκοπήσεις καταγράφουν αναστροφή του κλίματος κατά του Brexit.

Κεντρικό σύνθημα είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την τελική συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι οργανωτές εκτιμούν πως πάνω από 500.000 πολίτες συμμετέχουν στην διαδήλωση επικεφαλής της οποίας είναι νεαρά άτομα, αυτοί δηλαδή που θα πλήξει περισσότερο μια άναρχη έξοδος της χώρας μετά από 45 χρόνια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταία δημοσκόπηση δείχνει αναστροφή των τάσεων με  το 54% των ερωτηθέντων  να επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Τελωνιακή Ένωση και την Ενιαία Αγορά.

Την ίδια στιγμή η Τερέζα Μέι δέχεται ομαδικά πυρά από τους σκληρούς brexiteers, που δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους 40, ενώ ακόμη λιγότεροι θα ψήφιζαν την ανατροπή της. Το γιατί υποκύπτει, όχι μόνο αυτή αλλά και οι προκάτοχοί της, σε μια μειοψηφία είναι το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί, εδώ και χρόνια, τους πολιτικούς αναλυτές.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

 

Share.

About Author