Επίσκεψη Σταϊνμάιερ με υψηλό συμβολισμό στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου όπου είχαν βασανιστεί αντιστασιακοί από τους Ναζί (εικόνες)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γερμανός πρόεδρος κ. Σταϊναμάιερ πέρασε την πύλη του στρατοπέδου στο Χαϊδάρι στο οποίο κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαν βασανιστεί και εν συνεχεία είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο Ελληνες αντιστασιακοί από τους Ναζί.

Το στρατόπεδο επίσης είχε χρησιμοποιηθεί και ως σταθμός για τη μεταφορά του εβραϊκού πληθυσμού της νότιας Ελλάδας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας.

Ο κ. Στάινμαϊερ άφησε στο χώρο λίγα λευκά λουλούδια, ένας τρόπος για να ζητήσει συγγνώμη για όσα διέπραξαν οι συμπατριώτες του κατά τη διάρκεια της κατοχής στη χώρα μας.

Τα λουλούδια που άφησε στο στρατόπεδο ο Γερμανός πρόεδρος

Η επίσκεψη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν λάβεις κανείς υπόψιν του ότι την Παρασκευή η Αθήνα γιορτάζει την 74η επέτειο από την απελευθέρωσή της από τους Ναζί.

Επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμαγερ στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, το οποίο στη διάρκεια της Κατοχής υπήρξε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου βασανίστηκαν και βρήκαν το θάνατο χιλιάδες πατριώτες, ενώ χρησιμοποιήθηκε και σαν σταθμός για τη μεταφορά του εβραϊκού πληθυσμού της νότιας Ελλάδας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας.
(EUROKINISSI/POOL/SOOC IMAGES)

Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ

Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ

ΠΗΓΗ: news247.gr

Share.

About Author