Αλεξ Σπανός: Έφυγε από τη ζωή ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που έζησε το αμερικανικό όνειρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“O Άλεξ Σπανός έζησε το αμερικανικό όνειρο. Η απίστευτη ιστορία του θα πρέπει να εμπνέει τον καθένα μας. Παιδί μεταναστών ξεκίνησε από τον φούρνο του πατέρα του για να γίνει ένας τιτάνας στην αγορά των ακινήτων και των επιχειρήσεων. Το σημαντικό όμως είναι ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα του για να δώσει πίσω στον κόσμο. Ήταν ένας αγαπητός φίλος και η απώλεια του θα μου στοιχίσει. Οι σκέψεις μου είναι με όλη την οικογένεια Σπανού”.

Με τα λόγια αυτά μέσω Twitter αποχαιρέτησε τον επιφανή ομογενή Άλεξ Σπανό που έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 95 ετών, ο κυβερντήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτζενέικερ.

Γεννημένος στο Στόκτον της Καλιφόρνια στις 23 Σεπτεμβρίου του 1923, γιος των ομογενών Κωνσταντίνου και Ευανθίας Σπανού έμαθε στην πορεία ότι το όνομα του αποτέλεσε έμπνευση της τελευταίας στιγμής του νονού του. Ο πατέρας του ήθελε να τον πουν Λεωνίδα, προς τιμήν του Σπαρτιάτη βασιλιά, όμως ο νονός του επέλεξε το Αλέξανδρος. ” Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι είμαι ο καλύτερος στην αγορά και ότι κατέκτησα τον κόσμο σαν τον Μέγα Αλέξανδρο, όμως προς Θεού δεν πιστεύω με τίποτα ότι είμαι η μετενσάρκωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου” θα αναφέρει σε συνέντευξη με αφορμή την περιπέτεια με το όνομα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ news247.gr

Share.

About Author