Στόχος οι επενδύσεις – Συναντήσεις Τσίπρα με στελέχη Bank of America, Merrill Lynch, Morgan Stanley

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αναζήτηση επενδύσεων είναι το δεύτερο μεγάλο ζήτημα στην ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη. Ο κ.Τσίπρας σήμερα θα έχει συναντήσεις με στελέχη της

Τα δύο αυτά ραντεβού έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Αθήνα μετά την έξοδο από το μνημόνιο, επιθυμεί δύο πράγματα: Να σταλεί παντού το μήνυμα πως υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος. Και να προσελκύσει στην Ελλάδα περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις, μετουσιώνοντας σε πράξη το θετικό κλίμα που υπήρξε στη ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα ήταν οι ΗΠΑ και όπου αμερικανικοί κολοσσοί έδειξαν ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στη χώρα μας.

Ο κ.Τσίπρας εξάλλου στην ομιλία του στη ΔΕΘ αναφέρθηκε και στην προσέλκυση επενδύσεων ως μέσο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας (“κλέβοντας” έτσι την ατζέντα Μητσοτάκη, αλλά τονίζοντας πως για αυτή την κυβέρνηση στόχος είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν να είναι αξιοπρεπείς), ενώ είχε και συναντήσεις με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα παρουσιάσει στα στελέχη των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζικών ιδρυμάτων (έχοντας το βλέμμα στραμμένο και προς τις αγορές) τα δεδομένα και την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Θα τονίσει πως η Ελλάδα σταθεροποιεί την οικονομία της και βρίσκει το βηματισμό της εκτός των μνημονίων, έχοντας μάλιστα και μία ουσιαστική ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και βιώσιμα δημόσια οικονομικά. Και θα διαβεβαιώσει ότι η χώρα θα συνεχίσει τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση.

Σημειώνουν επίσης ότι η χώρα μας συνεχίζει την ατζέντα των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων σε πολλούς σημαντικούς τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης. Και αυτό είναι και το μήνυμα που θέλει να στείλει ο πρωθυπουργός κατά τις επαφές που θα έχει με κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Share.

About Author