anatropinews.gr

FIFA: Ο Μόντριτς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

Ύστερα από πολλά χρόνια απόλυτης κυριαρχίας των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λούκα Μόντριτς ήρθε να μπει «σφήνα» στο δίδυμο και να κατακτήσει το βραβείο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της FIFA (Best Player FIFA).

Ο Κροάτης άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του τρίτου συνεχούς τίτλου της «βασίλισσας» στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οδήγησε τη «Χρβάτσκα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Συνυποψήφιοι για το βραβείο ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

«Συγχαρητήρια στον Μοχάμεντ και τον Κριστιάνο. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν αυτή τη διάκριση. Είναι ένα βραβείο για όλους τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ και την Εθνική Κροατίας. Χωρίς αυτούς και τα τεχνικά επιτελεία μας δεν θα έφτανα εδώ», δήλωσε ο Μόντριτς.

«Να ευχαριστήσω επίσης την οικογένειά μου, χωρίς αυτή δεν θα ήμουν ο ποδοσφαιριστής και ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Ευχαριστώ τους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο. Σημαίνει πολλά για μένα αυτό το βραβείο. Σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή θέλω να αναφέρω το είδωλο που με ενέπνευσε και ήταν η Εθνική ομάδα της Κροατίας το 1998 (σ.σ. τρίτη στο Μουντιάλ της Γαλλίας)», πρόσθεσε.

Το βραβείο της κορυφαίας παίκτριας για το 2018 πήρε η Βραζιλιάνα Μάρτα.

Γεμάτη… Ρεάλ Μαδρίτης η κορυφαία ενδεκάδα για το 2018

Τέσσερις, ουσιαστικά όμως πέντε παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης τα τρία τελευταία χρόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα της FIFA για το 2018. Ο πέμπτος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που μπορεί να μεταγράφηκε το καλοκαίρι στη Γιουβέντους, αλλά ψηφίστηκε επειδή οδήγησε τη «βασίλισσα» στο τρίτο συνεχές τρόπαιο. Την κορυφαία ενδεκάδα συνθέτουν οι: Νταβίντ Ντε Χέα (Ισπανία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντάνι Άλβες (Παρί Σεν Ζερμέν), Ραφαέλ Βαράν (Γαλλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρσέλο (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Λούκα Μόντριτς (Κροατία/Ρεάλ Μαδρίτης), Νγκολό Καντέ (Γαλλία/Τσέλσι), Εντέν Αζάρ (Βέλγιο/Τσέλσι), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα), Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία/Παρί Σεν Ζερμέν), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Γιουβέντους).

Στον Σαλάχ το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας»

Στον Μοχάμεντ Σαλάχ απονεμήθηκε το βραβείο της FIFA «Φέρεντς Πούσκας», για το γκολ που σημείωσε ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ (10 Δεκεμβρίου 2017), στα βραβεία της FIFA. Μεταξύ των υποψήφιων προς βράβευση τερμάτων ήταν κι εκείνο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με την εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ακόμη, το εκπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, εναντίον της νυν ομάδας του, Γιουβέντους, στο Τορίνο.

Best FIFA Goalkeeper 2018: Νικητής ο Κουρτουά

Το πρώτο βραβείο για τον κορυφαίο γκολκίπερ που θέσπισε η FIFA ανήκει στον Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος πανύψηλος (1,99) πορτιέρε της Ρεάλ Μαδρίτης είχε αναδειχθεί πριν από μερικούς μήνες καλύτερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και απόψε, στο Λονδίνο, παρέλαβε το βραβείο του στα σχετικά βραβεία της FIFA ως ο καλύτερος και του κόσμου, υπερισχύοντας στην ψηφοφορία των Ούγκο Λιορίς (Τότεναμ) και Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ), οι οποίοι επίσης είχαν κάνει εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο με Γαλλία και Δανία, αντίστοιχα. «Ευχαριστώ όλους όσοι ψήφισαν για να πάρω απόψε αυτό το βραβείο και ιδιαίτερα την οικογένειά μου. Ευχαριστώ όσους με συμβούλεψαν», δήλωσε ο Κουρτουά.

Best FIFA Men’s Coach 2018: Το βραβείο στον Ντεσάν

Οδήγησε την Εθνική ομάδα της Γαλλίας στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μουντιάλ της Ρωσίας, στις 15 Ιουλίου 2018. Ο Ντιντιέ Ντεσάν παρέλαβε στο Λονδίνο το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για το 2018 (Best FIFA Coach), ύστερα από ψηφοφορία, για το επίτευγμά του να οδηγήσει τους «τρικολόρ» στο δεύτερο τρόπαιο της Ιστορίας τους. Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός έγινε μόλις ο τρίτος άνθρωπος στα χρονικά του αθλήματος που κατόρθωσε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης (1998) και προπονητής (2018), μετά τους Μάριο Ζαγκάλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Read Previous

Έρχονται 9.400 προσλήψεις με διαγωνισμό ΑΣΕΠ – Ποιες θέσεις του δημοσίου αφορούν

Read Next

Ο Μαρκογιαννάκης “καρφώνει” τον Μητσοτάκη – “Μου πρότεινε θέση ΔΕΚΟ για να μην είμαι υποψήφιος” (video)