Ποιοι μιλούν για επιδόματα…- Η κ. Καϊλή και ο θαυμάσιος κόσμος των ευρωβουλευτών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί», λέει ο σοφός λαός. Και έχει δίκιο. Γιατί αν ένας ευρωβουλευτής μιλάει κατά των επιδομάτων, κινδυνεύει… «να πέσει φωτιά να τον κάψει». Και -δυστυχώς- δια στόματος της ελληνίδας ευρωβουλευτού κ. Εύας Καϊλή, η οποία χαρακτήρισε «τεμπέληδες που φυτοζωούν και χωρίς να θέλουν να εργαστούν» τους ανέργους που λαμβάνουν το πενιχρό επίδομα των 380 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 20 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ

Το Ευρωκοινοβούλιο, λοιπόν, δίνει πληθώρα επιδομάτων στα μέλη της, ανεξαρτήτως πόσο τεμπέληδες είναι…

Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2009, όλοι οι ευρωβουλευτές έχουν τον ίδιο μισθό. Οι μηνιαίες τους αποδοχές ανέρχονται σε 8.484,05 προ φόρων, ενώ καθαρά στην τσέπη κάθε ευρωβουλευτή αυτό το ποσό γίνεται 6.611,42 ευρώ. Κάποια κράτη-μέλη μπορεί να έχουν περαιτέρω φορολόγηση. Γενικά πάντως, ο βασικός μισθός του ευρωβουλευτή υπολογίζεται στο 38.5% του βασικού μισθού ενός δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πέρα όμως του μισθού, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν και κάποια επιδόματα. Όπως για παράδειγμα, τα μεταφορικά τους έξοδα για να πάνε από τη χώρα τους στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Και επιπλέον κάποια σταθερά χρήματα, βάσει της απόστασης και της διάρκειας του ταξιδιού για την κάλυψη των άλλων εξόδων (όπως διοδίων, υπέρβαρο αποσκευών και τελών κράτησης). Εννοείται ότι αν πραγματοποιήσουν ταξίδι στο πλαίσιο αποστολής του Ευρωκοινοβουλίου, λαμβάνουν τα έξοδά τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr

 

Share.

About Author