Κομισιόν για συντάξεις: Η μοναδική πηγή είναι ο πρόεδρος Γιούνκερ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ ότι «τα συμφωνημένα πρέπει να τηρηθούν» επανέλαβε στην αίθουσα Τύπου της Κομισιόν ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Αλεξάντερ Βίντερστάιν.

«Στην Επιτροπή δεν μιλάμε για πηγές, αλλά για μία πηγή και αυτή είναι ο Πρόεδρός της, ο οποίος δήλωσε “Pacta sunt servanda”», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου.

Από το πρωί που δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, οι θεσμοί στις Βρυξέλλες σχολιάζουν προσεκτικά τις πληροφορίες. Παρόλο που δεν επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ στο οριστικό του θέματος, ωστόσο υπενθυμίζουν ότι η αποστολή στην Αθήνα δεν είχε σκοπό ούτε να διαπραγματευτεί, ούτε να αποφασίσει.

Επομένως, τα τεχνικά κλιμάκια θα ενημερώσουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, οι οποίοι θα αποφασίσουν τελικά αν οι θεσμοί δεν μιλούν πλέον για αναβολή της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωση του μέτρου. Έτσι κι αλλιώς, οποιαδήποτε απάντηση θα δοθεί στο Eurogroup Νοεμβρίου. Σε αυτό, υπενθυμίζεται, δεν θα συμμετέχει –εκ της διαδικασίας- ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

Είναι σαφές ότι όποια απόφαση θα είναι μεν πολιτική, θα βασίζεται δε σε αριθμούς. Τελικό λόγο θα έχουν τα κράτη-μέλη, μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη μάχη.

Πηγή ΥΠΟΙΚ: Ολοκληρώθηκε το κοστολόγιο των μέτρων

«Ξέρετε ότι αυτό που έγραψε το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας λίγο μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ολοκληρώθηκε το κοστολόγιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, δεν ολοκληρώθηκε όμως η συζήτηση για το δημοσιονομικό χώρο του 2018 και του 2019.

«Εχουμε το rank preference, ακούμε βεβαίως τις θέσεις τους, μπορεί να έχουμε κάνει κάποιο λάθος, μπορεί κάποιο μέτρο να είναι πιο αναπτυξιακό και να πρέπει να έρθει πιο μπροστά», ανέφερε ο αξιωματούχος σε διευκρινιστική ερώτηση, ενώ υπογράμμισε κατ’επανάληψη ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται».
ΠΗΓΗ: news247.gr

 

Share.

About Author