Θύελλα στην Ιταλία από τις δηλώσεις Μοσκοβισί για Ντι Μάϊο και Σαλβίνι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είναι απαράδεκτες και δεν επιτρέπουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, απάντησε στον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ότι «υπάρχει ένα κλίμα που μοιάζει με εκείνο της δεκαετίας του ’30» και ότι «μπορεί να μην υπάρχει ένας Χίτλερ, αλλά ίσως, πολλοί μικροί Μουσολίνι». Τόνισε, παράλληλα, ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα».

«Η στάση μερικών Ευρωπαίων επιτρόπων είναι απαράδεκτη. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι. Δεν τους το επιτρέπουμε, πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία έχει την κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή στήριξη σε όλη την Ευρώπη» και πως «πρόκειται για αχαρακτήριστες κρίσεις μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σε έξι με οκτώ μήνες δεν θα υπάρχει πια, διότι οι πολίτες στις Ευρωεκλογές θα στείλουν στο σπίτι τους μεγάλο μέρος των “ευρωγραφειοκρατών”».

«Στους κυρίους αυτούς δεν θα δώσουμε εμείς το μάθημα, ως κυβέρνηση, αλλά οι ιταλοί πολίτες στις επόμενες Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Οι δηλώσεις Μοσκοβισί«

Προφανώς μια επιστροφή στο 3% θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων
Η επιστροφή σε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα του 3% του ΑΕΠ θα είναι μια μεγάλη οπισθοχώρηση για την Ιταλία, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μετά την ανακοίνωση από τη Ρώμη ότι θέλει να αυξήσει τις δαπάνες.

Ηγέτες των κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού της Ιταλίας διαμήνυσαν τη Δευτέρα ότι θα επιδιώξουν μια ελαστικότητα από την ΕΕ για να αυξήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα του ερχόμενου έτους, μπαίνοντας σε μια πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους επενδυτές που το θέλουν μειωμένο.

«Προφανώς μια επιστροφή στο 3% θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais. «Είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα», πρόσθεσε.

Ο Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία για να συναντήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, υποβάθμισε την πιθανότητα μετάδοσης του κινδύνου αυτού από την Ιταλία στη νότια Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι διαφέρουν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η Ισπανία «μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να καταρτίσει προϋπολογισμό, αλλά έχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που μένει προσηλωμένη στους κανόνες και μειώνει το έλλειμμά της», σημείωσε.

Η Ισπανία αναμένεται να ανακοινώσει σχέδιο του προϋπολογισμού της του 2019 στις Βρυξέλλες στα μέσα Οκτωβρίου, πρόσθεσε, και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα της χώρας να εγκρίνουν προϋπολογισμό για το ερχόμενο έτος.

«Ελπίζω ότι οι ισπανικές πολιτικές δυνάμεις θα καταλάβουν ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας να έχουν προϋπολογισμό», σημείωσε ο Μοσκοβισί.

Πηγή: protothema.gr

Share.

About Author