«Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από τη θάλασσα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην κοινωνία του διαδικτύου και της ταχύτητας, οι ευκαιρίες για ισχυρές εικαστικές συγκινήσεις τείνουν δυστυχώς να εκλείψουν. Η ιδέα ωστόσο του ελεύθερου δύτη και φωτογράφου Στέφανου Κοντού είναι τόσο δυνατή που ίσως προσφέρει ακριβώς αυτήν την εμπειρία ζωής και μέθεξη που έχουμε ανάγκη.

Ο 46χρονος δύτης -μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της συλλογής υποβρύχιων φωτογραφιών με τίτλο «Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από τη θάλασσα» στο πλανητάριο του Ίδρυμα Ευγενίδου το 2015, σκέφτηκε το επόμενο βήμα και υλοποιώντας το κατάφερε μια παγκόσμια καινοτομία: Έστησε μια ολοκληρωμένη έκθεση φωτογραφίας σε ένα υποβρύχιο σημείο, το οποίο προσεγγίζεται με ελεύθερη κατάδυση, ή αλλιώς «Με μια ανάσα» (On a single breath) όπως τιτλοφορείται.

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό στις 19 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Άγιος Παύλος στην πανέμορφη Αμοργό. Θέμα της είναι το υποβρύχιο ελληνικό τοπίο, ο υποβρύχιος φυσικός πλούτος και η ομορφιά των ελληνικών νησιών. Στόχος να αισθανθεί ο επισκέπτης τη φύση και τον εαυτό του μέσα σε αυτή. Να γνωρίσει κομμάτια του βυθού και του εαυτού του ενώ είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

To News 24/7 μίλησε με τον Στέφανο Κοντό για το φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο χαρακτήρισε ένα μεγάλο και δύσκολο όνειρο που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο news247.gr

Share.

About Author