Σκουρλέτης: Σκληρή κριτική σε Μητσοτάκη – “Η πιο μη χρήσιμη αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ασκώντας σκληρή κριτική και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση την πιο «μη χρήσιμη που έχει γνωρίσει ο τόπος», καθώς «οι πολιτικές της τοποθετήσεις είναι ανερμάτιστες».

«Ευρωπαϊκό παράδοξο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, τον τρόπο δόμησης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ «βουλευτές και πολιτευτές έταζαν επί δεκαετίες πολεοδομικά ρουσφέτια». Υπάρχουν οικιστικά εκτρώματα, ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι «η άναρχη δόμηση είναι το αποτύπωμα ενός μοντέλου στρεβλής ανάπτυξης πάνω στο οποίο αναπαρήγαγαν την παραμονή τους στην εξουσία τα προηγούμενα κόμματα που είχαν τη διακυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι όταν γίνεται αναφορά στην αιτία αυτή, το οικιστικό έκτρωμα, τότε η αντιπολίτευση μιλάει για «αντιπερισπασμό» και αναρωτήθηκε: «Είναι αυτό σεβασμός στους νεκρούς; Όταν ξέρουμε ότι οι άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν και έβρισκαν μπροστά τους φράκτες και κλειστούς χώρους;»

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα την ημέρα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου, τη στιγμή που και η Ευρώπη φλέγεται. Η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες που τις αναλογούν, πρόσθεσε, ενώ στόχος της πολιτικής προστασίας πρέπει να είναι ο συνδυασμός της επιχειρησιακής ετοιμότητας με την επιστημονική γνώση.

«Πρέπει να πάρουμε τις καλές πρακτικές που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε χώρες του εξωτερικού και να τις εφαρμόσουμε στη σημερινή πραγματικότητα» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στις σημερινές ανακοινώσεις για τις αλλαγές για την πολιτική προστασία.

«Το εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό θα πρέπει να συμμετέχει στις αντιπυρικές δράσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Share.

About Author