Πηγές ΥΠΕΞ για την επίθεση Ρουβίκωνα: Αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Σημειώνεται ότι περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας, σύμφωνα με την αστυνομία, έκαναν σήμερα το απόγευμα, στις 18:30, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας.

Τους βανδαλισμούς προξένησε μία ομάδα 8-10 μελών του Ρουβίκωνα δείχνοντας ότι ακόμη και τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια είναι στο έλεός του. Το ΥΠΕΞ είναι απέναντι από τι Βουλή και δίπλα από τη Γαλλική πρεσβεία, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Μαξίμου, ενώ η ΔΟΥ Ψυχικού, στην οποία επιτέθηκαν τα ξημερώματα, είναι απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία που φυλάσσεται νηχθημερόν.

Περίπου στις 18:30, τα άτομα χωρίς διακριτικότητα και φορώντας κράνη, κινήθηκαν από την οδό Κανάρη κάθετα στην Ακαδημίας και βγήκαν μπροστά στο Υπ.Εξωτερικών.

Στην συνέχεια βανδάλισαν με μπογιές την πρόσοψη του κτιρίου, ενώ με ρίψεις αντικειμένων και βαριοπούλες έσπασαν γυάλινες προθήκες της εξωτερικής πρόσοψης.

Επίσης, τα μέλη πέταξαν μπογιές και έριξαν τρικάκια με μηνύματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και κατά της σφαγής των αμάχων στη Συρία.

 

Share.

About Author