Μπακογιάννης ή Πατούλης για τον Δήμο Αθηναίων- Όλο το παρασκήνιο στη Ν.Δ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ν.Δ έχει δηλώσει επισήμως πως δεν πρόκειται να δώσει κομματικά χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές που, εκτός απροόπτου, θα διεξαχθούν μαζί με τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, τον Μάϊο του 2019. Ο γραμματέας της Κ.Ε Λευτέρης Αυγενάκης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Κυρανάκης κατέστησαν σαφές πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, όταν ρωτήθηκαν αυτή την εβδομάδα σχετικά με την ανακοίνωση του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πατούλη ότι θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων.

Όπως αποκαλύπτει, ωστόσο, η Real News που κυκλοφορεί, αλλά και με βάση όσα λέει σε συνομιλητές του ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης, και εκείνος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Προφανώς και αυτός…άνευ κομματικού χρίσματος.

Ο περιφερειάρχης κεντρικής Ελλάδας θα έχει, φυσικά, την υποστήριξη του εκλογικού μηχανισμού της μητέρας του Ντόρας Μπακογιάννη στην Α’  Αθήνας, περιφέρεια που συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τα όρια του ΄δήμου Αθηναίων και διαθέτει, ως εκ τούτου, περίπου το ίδιο εκλογικό ακροατήριο. Ο Κώστας Μπακογιάννης διαθέτει, βεβαίως, την υποστήριξη του τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ, κεντρικό στέλεχος του οποίου είναι η παρουσιάστρια του δελτίου των 8 και σύζυγός του Σία Κοσιώνη, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα βοηθηθεί και από τους βουλευτές της Α’  Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και Όλγα Κεφαλογιάννη που συνδέονται με φιλία με την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Μπακογιάννης με Πατούλη και Κυριάκο

Από την άλλη, ο Γιώργος Πατούλης διαθέτει και μάλιστα με δημόσια δήλωση την υποστήριξη του αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη. Εδώ και μήνες ο κ. Γεωργιάδη έχει αναφέρει πως “ο Πατούλης θα ήταν ένας εξαιρετικός δήμαρχος Αθηναίων”, ενώ οι δυο τους ταυτίζονται σε πολλά, μεταξύ των οποίων και οι υψηλοί τόνοι στο Μακεδονικό. Ο κ. Πατούλης επιχειρεί να προσελκύσει τις ψήφους της “Νέας Δεξιάς”, μιλώντας για “προδότες”.

Τον περασμένο Ιανουάριο, πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πατούλη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ κατά την κοπή της πίτας σε κομματική εκδήλωση, παρόντος του δημάρχου Αμαρουσίου, είχε πει:

«Δήμαρχε και πρόεδρε της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. Σε καμαρώσαμε χθες στο συλλαλητήριο. Θα μου επιτρέψεις να πως και κάτι όπως σε βλέπω. Χθες δεν εκπροσώπησε δυστυχώς την Αθήνα την ώρα που όλος ο λαός της ήταν στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επέλεξε να λείπει. Την εκπροσώπησε όμως ο μελλοντικός δήμαρχος, ο Γιώργος Πατούλης. Μπράβο Γιώργο»,

Η κατάσταση, ωστόσο, δεν διαγράφεται θετικά για τη Ν.Δ. Κι αυτό γιατί ενώ θα έχει ταυτόχρονα ανοιχτά και τα μέτωπα των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών, Μπακογιάννης και Πατούλης θα βρίσκονται αντιμέτωποι για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας με μεγάλη συμβολική αξία. Το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έχει επισημανθεί πως θα δημιουργήσει έριδες και μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών στην Α’  Αθήνας. Εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Μάκη Βορίδη να “μετακομίζει” από την περιφέρεια Αττικής (που “σπάει” στα δύο) στην πρώτη περιφέρεια της πρωτεύουσας, τότε η υποψηφιότητα Πατούλη θα υποστηριχθεί από το “παλαιό ΛΑΟΣ” (που διαθέτει ισχυρά ερείσματα στη δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ) Γεωργιάδη- Βορίδη- Πλεύρη και η υποψηφιότητα Μπακογιάννη από τη Ντόρα, τον Κακλαμάνη, την Κεφαλογιάννη.

Τα χέρια του τρίβει, βεβαίως, ο Γιώργος Καμίνης που σκέπτεται σοβαρά μία νέα υποψηφιότητα (εάν δεν του εξασφαλιστεί από το ΚΙΝ.ΑΛ εκλογική περιφέρεια με σίγουρη εκλογή) για τον δήμο Αθηναίων, καθώς είναι πιθανό να επαναληφθεί το φαινόμενο των προηγούμενων εκλογών με τη διπλή γαλάζια υποψηφιότητα Άρη Σπηλιωτόπουλου- Νικήτα Κακλαμάνη.

ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, λέγεται ότι πιέζει τον αρχηγό της Ν.Δ να κάνει ότι είναι δυνατό να αποτρέψει μία υποψηφιότητα Μπακογιάννη και να στρίξει έμμεσα αλλα σαφώς το κόμμα τον Γιώργο Πατούλη. Κάτι τέτοιο θα εξοργίσει, ωστόσο, τη Ντόρα Μπακογιάννη που δήλωσε πως θα “μετακομίσει” από την Α’  Αθήνας στα Χανιά ακριβώς για να διευκολύνει την υποψηφιότητα του γιού της.

Ένα άλλο σενάριο, ωστόσο, που διακινείται από ηγετικά στελέχη της Ν.Δ θέλει τον Γιώργο Πατούλη να έχει ανακοινώσει εγκαίρως την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων για να προλάβει εκείνη του Κώστα Μπακογιάννη και, στην τελική ευθεία, να αποσυρθεί και να την “ανταλλάξει” με μία έδρα στην Β’  Αθήνας (βόρειος τομέας) και μία θέση σε μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Share.

About Author