Αλλάζει σχεδιασμό το Μαξίμου για την πολιτική διαχείριση της εξόδου από τα μνημόνια- Ποιες είναι οι “δεύτερες σκέψεις”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέος σχεδιασμός από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την πολιτική διαχείριση της εξόδου από τα μνημόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, το επιτελείο του πρωθυπουργού έλαβε την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί τελικά η μεγάλη εκδήλωση που προγραμματιζόταν για την Τρίτη 21 Αυγούστου στην Πνύκα, όπου ο πρωθυπουργός είχε σκοπό να εξαγγείλει το πλαίσιο της στρατηγικής του κατά την μεταμνημονιακή περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται και η πιθανότητα μετάβασης στο Καστελόριζο, στις 20 Αυγούστου, όπου δια της παρουσίας του ο Αλέξης Τσίπρας θα σηματοδοτούσε τη λήξη των μνημονίων, οκτώ χρόνια μετά την “ιστορική” δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στα προγράμματα διάσωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται τώρα σε μια εφ όλης της ύλης ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ, το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου, όπου θα εξαγγείλει σειρά πολιτικών και θα εγκαινιάσει ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο.

Η αναπροσαρμογή του σχεδιασμού φαίνεται πως επιβάλλεται από την αδυναμία αρκετών Ευρωπαίων αξιωματούχων να βρεθούν στην Αθήνα για την εκδήλωση της 21ης Αυγούστου, ενώ πληθαίνουν, πλέον, οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να προχωρήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αποσυνδέουν τη μη πραγματοποίηση της εκδήλωσης της Πνύκας με κάποιον εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News24/7 και του Βασίλη Σκουρή, ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε στους συνεργάτες του, απορρίπτει την ιδέα για πανηγυρική εκδήλωση στην Πνύκα, όπου αναμένονταν να παραβρεθούν και ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Εκδήλωση, βέβαια, για την έξοδο από τα Μνημόνια θα πραγματοποιηθεί, με ομιλητή τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και επιφανείς ευρωπαίοι θα επισκεφθούν την Αθήνα προκειμένου να στηρίξουν την μεταμνημονιακή Ελλάδα και, εμμέσως πλην σαφώς και την κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας, επίσης, παρά τα όσα έχουν γραφεί, δεν προγραμματίζει –τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- επίσκεψη στο Καστελόριζο προκειμένου να σηματοδοτήσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, καθώς στο Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σηματοδοτήσει από το νησί την ένταξη της χώρας σε αυτά.

‘Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, υπ’ αυτές τις συνθήκες –και εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές στον κυβερνητικό σχεδιασμό- σε κομβικό σημείο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού αναδεικνύεται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μια ΔΕΘ που είναι αφιερωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπου στα εγκαίνιά της θα παραβρεθεί και ανώτατος αξιωματούχος της χώρας αυτής. Οι πληροφορίες επιμένουν πως το πιθανότερο είναι να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ μαζί με τον έλληνα πρωθυπουργό ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, ενώ αν τελικά κληθούν και οι πρωθυπουργοί των βαλκανικών χωρών ενδέχεται να έρθει στη χώρα μας και ο ίδιος ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μ. Πέινς.

Share.

About Author