Στο Ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη την Παρασκευή ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε μία “φιλική συζήτηση”.

Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, που ο Έλληνας πρεσβευτής καλείται στο ρωσικό ΥΠΕΞ, στον απόηχο των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, “η Ουάσινγκτον κρύβεται πίσω από την αντι-ρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης”, αναφορές που το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε “αβάσιμες”.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε τότε μάλιστα και η αμερικανική κυβέρνηση, με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίδερ Νάουερτ, να εκφράζει τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα αναφέροντας σε ανάρτησή της: “Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της”.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ, ανέβασε τα επίπεδα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με tweets από τον επίσημο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Στις αναρτήσεις του, ο Ρώσος πρέσβης χαρακτηρίζει “απογοήτευση” τις ελλονορωσικές σχέσεις και “υπερβολική” τη σχετική αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Share.

About Author