Μαλέλης, Γκολεμά, Παναγούλης και Ροζάκης, Παμπούκης, Σταθόπουλος, Κοππά…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τι είναι το ΚΙΝ.ΑΛ; Κατά βάση ΠΑΣΟΚ, αναμφίβολα. Ένα ΠΑΣΟΚ, όμως, μεταλλαγμένο, όπως κάθε έκφανση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που συγκυβέρνησε με τη Δεξιά. Μεταλλαγμένος, προφανώς, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η υιοθέτηση ενός μνημονίου και η ευλαβική εφαρμογή του αφήνει ανεξίτηλα το σημάδι του. Υπάρχουν, βεβαίως, πρόσημα και διαβαθμίσεις σε αυτές τις πολιτικές, ωστόσο, για να επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα, οι ταυτότητες των σημερινών κομμάτων δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί με ευκρίνεια.

του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ

Το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά αναζητά το δικό του ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα με “μεταγραφές”. Δεν του αρκεί για παράδειγμα η all time classic “επικοινωνία” του Κώστα Λαλιώτη και σπεύδει να την αναζητήσει στον Σταμάτη Μαλέλη που έχει καθοδηγήσει από την Έλλη Στάη και το Νίκο Χατζηνικολάου μέχρι τον Αιμίλιο Λιάτσο και το Νίκο Ευαγγελάτο. Ο Λαλιώτης έχει καθοδηγήσει επικοινωνιακά μόνο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Και μαζί με τον Σταμάτη ενισχύει το ιδεολογικοπολιτικό του στίγμα με τη Ντέπυ Γκολεμά, τον Στάθη Παναγούλη, ίσως τον Χαρδαβέλλα και ποιος ξέρει ποιον ακόμα.

Την ίδια (περίπου) ώρα ο Κοτζιάς οργανώνει ημερίδα στο υπουργείο Εξωτερικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αξιοποιεί την επιστημοσύνη ενός Χρήστου Ροζάκη, ενός Χάρη Παμπούκη, μιας Μαριλένας Κοππά, ενός Μιχάλη Σταθόπουλου και πολλών άλλων. Οι περισσότεροι εξ αυτών διετέλεσαν υπουργοί και σύμβουλοι πρωθυπουργών. Του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που λέγεται ότι μπορεί να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα.

ΠΑ;ΣΟΚ κι αυτό, αλλά τι ΠΑΣΟΚ;

 

Share.

About Author