Η Γιορτή της εξόδου από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου στην Πνύκα με “υψηλούς” προσκεκλημένους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Πνύκα, υπό τους ήχους εμβληματικής μουσικής, και παρουσία επισήμων από τις Βρυξέλλες και χώρες της Ε.Ε, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εποχή μετά τα μνημόνια, ενώ προγραμματίζεται να δοθεί και το εναρκτήριο λάκτισμα της διαδικασίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Θα προηγηθεί συμβολικά το ταξίδι στο Καστελλοριζο όπου θα κλείσει και τυπικά ο κύκλος των Μνημονίων…

Στην εκδήλωση, μάλιστα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν κορυφαίοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και πρωθυπουργοί, ίσως δε και αρχηγοί κρατών, η παρουσία των οποίων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συνεννοήσεις που γίνονται ήδη από τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργό Βαγγέλη Καλπαδάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και το διπλωματικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση που προετοιμάζεται πυρετωδώς θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο φόντο με την εκδήλωση κατά την επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ένα τηλεοπτικό πλάνο που ενθουσίασε τα διεθνή ΜΜΕ και διαφήμισε την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πνύκα Τσίπρας με Μακρόν

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως η κυβέρνηση ίσως επιχειρήσει, πιθανώς και πριν τις 20 Αυγούστου, έξοδο στις αγορές, με την προϋπόθεση ότι οι τιμές των επιτοκίων θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Κομβικό σημείο αναμένεται να αποτελέσουν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην οποία θα παρευρεθεί όπως όλα δείχνουν κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος.

Στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει –προσεκτικά είναι αλήθεια- μέτρα υπέρ των κατώτερων στρωμάτων, θα εξειδικεύσει τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ θα προϊδεάσει για την μη περικοπή των συντάξεων, όπως προβλέπεται από την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ήδη, με επιστολή του, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να αποστείλουν τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Πριν τη ΔΕΘ και συγκεκριμένα τέλη Αυγούστου, συζητείται να πραγματοποιηθεί μεγάλος ανασχηματισμός, με την νέα κυβέρνηση να είναι αυτή που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν.

Πηγή: news247.gr

Share.

About Author