Α’ Αθηνών: Η Ντόρα φεύγει, ο Βορίδης έρχεται…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σημαντικές ανακατατάξεις στην εκλογική “γεωγραφία” της Ν.Δ φαίνεται ότι μπορεί να προκαλέσει η πρόθεση της Ντόρας Μπακογιάννη να αφήσει την Α’  εκλογική περιφέρεια της Αθήνας και να κατέλθει υποψήφια στις επόμενες εκλογές στην γενέτειρά της, τα Χανιά.

Η κ. Μπακογιάννη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό όταν ερωτάται το τελευταίο διάστημα (τελευταία στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο 24/7), ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση έχει ληφθεί από την πρώην υπουργό Εξωτερικών, η οποία διάγει μια περίοδο σχετικής πολιτικής “αγρανάπαυσης” (με εξαίρεση τα εθνικά θέματα και δη τη δραστηριότητά της στα ελληνοτουρκικά), επιχειρώντας, όπως λένε ορισμένοι, να μην δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στον αδελφό της και πρόεδρο του κόμματος.

Μια αποχώρηση, ωστόσο, της πρώην υπουργού από το “κάδρο” της Α’  Αθηνών, δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες “εισόδους”, σε συνδυασμό, μάλιστα, με την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής. Η τελευταία εξέλιξη προκαλεί αναδιάταξη και στο εσωτερικό σκηνικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναπροσαρμόζει τις φιλοδοξίες των “βαρόνων” -νέων και παλαιότερων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βορίδης με Ντόρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropinews.gr, αυτός που φαίνεται πως θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’  Αθηνών είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να μετακινηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Στόχος του, λέγεται, είναι να συγκροτήσει “δίδυμο” με τον Θάνο Πλεύρη (πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και υποψήφιο με τη Ν.Δ και στις προηγούμενες εκλογές) και να εκπροσωπήσουν το χώρο της σκληρής δεξιάς σε περιοχές (πχ Άγιος Παντελεήμονας) όπου υπάρχει το κατάλληλο “ακροατήριο”.

Οι υπολογισμοί αναφέρουν πως εφόσον η Ν.Δ αναδειχθεί πρώτο κόμμα μπορεί να εκλέξει έως και 5 βουλευτές. ΌΛγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας και Νικήτας Κακλαμάνης είναι σίγουρο ότι θα εκλεγούν. Απομένουν δύο “εκλόγιμες” θέσεις χωρίς να υπάρχουν άλλα ισχυρά ονόματα. “Πεδίο δόξης λαμπρό”, λοιπόν για τους δύο πρώην βουλευτές του κόμματος Καρατζαφέρη (και φίλους) που μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη συνθέτουν το “τρίο” της πιο δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, η οποία κερδίζει συνεχώς πόντους λόγω της ανοχής του Κυριάκου Μητσοτάκης και της διολίσθησης της Ν.Δ προς τα δεξιά με αιχμές το Σκοπιανό και το προσφυγικό.

Share.

About Author