Τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων στο εξωτερικό καταθέτει η ΝΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία στον νέο εκλογικό νόμο, με την οποία οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, θα μπορούν να ψηφίζουν στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας, καταθέτει η Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Ζαχαράκη, η πρόταση της ΝΔ είναι “συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη”, ενώ τονίζει πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ “δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν”.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Ζαχαράκη:

“Από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει 2 φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, θέλουν -και δικαίως- να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας.

Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν.

Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει, για μια ακόμη φορά, την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση.

Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν”.

Share.

About Author