Νέο τετ α τετ ναύαρχου Αποστολάκη – στρατηγού Ακάρ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν ξανά ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Αποστολάκης, και ο Τούρκoς ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ, μία μόλις ημέρα, μετά το τρίτο “όχι” που είπε η τουρκική δικαιοσύνη  στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Αυτή την φορά οι δύο αρχηγοί συναντήθηκαν κατά την διάρκεια της 12ης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που έγινε στο Βελιγράδι. Πρόκειται για την δεύτερη συνάντησή τους σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας,  καθώς οι δυο αρχηγοί είχαν κατ ιδίαν επαφές και στο περιθώριο της 179ης Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Στη σύνοδο συμμετείχαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, πΓΔΜ, Σερβίας, Τουρκίας και o Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ρουμανίας. Επιπρόσθετα, παρέστησαν ως προσκεκλημένοι ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, ο Αντιπρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο Διοικητής Allied Joint Force Command Naples και η Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ της Σλοβενίας.

Η Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των χωρών της περιοχής, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά πιθανές προκλήσεις για την ασφάλειά τους.

 

Share.

About Author