“Μια στο καρφί και μια στο πέταλο” ο Σταύρος με τη Φώφη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης να επιχείρησε -με την ομιλία του στη Βουλή- να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ, μιλώντας για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, ωστόσο οι αιχμές του προς τη Φώφη Γεννηματά ήταν υπαρκτές. Αν και ακόμα και στο θέμα της πολιτικής αλλαγής έβαλε προοδευτικό πρόσημο.

Όμως, ο επικεφαλής του Ποταμιού διαχώρισε την θέση του σε σχέση με όσα υποστήριζε πρόσφατα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ως προς το «Μακεδονικό». «Με τον Γκλιγκόροφ χάσαμε τότε μια μεγάλη ευκαιρία» υπενθύμισε, εξηγώντας πως κάποιοι έχτιζαν καριέρες και σαμπόταραν οποιαδήποτε λύση. «Αν λοιπόν ο Ζάεφ τολμήσει -το λέω γιατί υπάρχουν κάποια τηλέφωνα που γίνονται στην ελληνική πλευρά- εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία» ξεκαθάρισε, αφήνοντας την πρώτη αιχμή κατά της κ. Γεννηματά και καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την στάση της.

«Έχει νόημα η αντιπολίτευση να διευκολύνει το έργο μιας κακής κυβέρνησης υπερψηφίζοντας νομοθετήματα με τα οποία συμφωνεί;» είπε παραθέτοντας το ερώτημα που εξέφρασε πρόσφατα ο ακαδημαϊκός Θανάσης Διαμαντόπουλος. «Και απαντά: “Ναι, όταν είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προκύψουν στο ορατό μέλλον οι συνθήκες επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος”» πρόσθεσε και διερωτήθηκε αν θα ξανά υπάρξει στο μέλλον ένας αντίστοιχος Ζάεφ. Προφανώς, η αναφορά στην ερώτηση του κ. Διαμαντόπουλου δεν περιορίζεται στο Σκοπιανό, με δεδομένο ότι αρκετά στελέχη της ΔΗΣΥ έχουν εκφράσει την πεποίθηση πως οι Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ δεν θα πρέπει να στηρίζουν κυβερνητικά νομοσχέδια ακόμα κι αν συμφωνούν.

Προηγουμένως, ο κ. Θεοδωράκης είχε ασκήσει κριτική και στα τέσσερα κόμματα -ανάμεσά τους και η ΔΗΣΥ- που είχαν δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο για το ονοματολογικό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του οποίου ακούγονταν υβριστικά συνθήματα εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη και κανένας πολιτικός εκπρόσωπος των τεσσάρων αυτών κομμάτων δεν καταδίκασε το γεγονός.

Share.

About Author