Πνύκα, ΔΕΘ, Πενς, Ευρωκοινοβούλιο: Ο πολιτικός “οδικός χάρτης” του Τσίπρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εδώ και περίπου δέκα πέντε ημέρες το anatropinews.gr έχει αποκαλύψει πως στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν να σηματοδοτήσουν την έξοδο της χώρας από την εποχή των μνημονίων με μια μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί -εκτός απροόπτου- στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, στις 30 Αυγούστου (Πέμπτη).

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως κοινωνός αυτής της πρόθεσης θα γίνει και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ που θα βρεθεί αύριο στην Αθήνα, πιθανώς, μάλιστα, ο ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος να λάβει και σχετική πρόσκληση ώστε να ταξιδέψει εκ νέου στην Ελλάδα και να δώσει δια της παρουσίας του τη δέουσα “βαρύτητα” σε αυτή την ιστορική στιγμή.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται σε επαφή με την Ουάσιγκτον προκειμένου να έρθει στην Αθήνα και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάϊκλ Πενς, λίγες ημέρες αργότερα και με την ευκαιρία της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ που είναι αφιερωμένη στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως θα χρησιμοποιήσει, άλλωστε, ο πρωθυπουργός για να παρουσιάσει την πλατφόρμα του για την μεταμνημονιακή εποχή. Τις συνεννοήσεις με την αμερικανική πλευρά έχει αναλάβει, όπως κυκλοφορεί, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει και την παρουσία του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία -στο ίδιο πνεύμα- από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου έχει προσκληθεί μετά από συνεννοήσεις που έχει κάνει ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

Share.

About Author