Στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα, ο Μητσοτάκης: Ισχυρή η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με επίσκεψη στην Τανάγρα, μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, ξεκινά η εβδομάδα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στην 114 πτέρυγα μάχης και την 331 ΜΠΚ, εκεί που υπηρετούσε ο άτυχος πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί από τους αξιωματικούς στην Τανάγρα τόσο για τις συνθήκες όσο και για την κατάσταση στο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις φυλακές και στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:

«Εδώ, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο.

Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».

 

 

Share.

About Author