Κουβέλης: Δεν υπάρχει κανένα τουρκικό βίντεο με σημαίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 σχολίασε τη συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,.

Το πρώτο σκέλος το χαρακτήρισε «βήμα καλής θέλησης» ωστόσο, όπως τόνισε, το βήμα αυτό αναιρείται με το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης, στο οποίο ο Ερντογάν, μιλάει για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Έλληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους, όπως υπογράμμισε ο αν. υπουργός Άμυνας, σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε παράλληλα ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι σύμβουλος του Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν αφαιρεθεί ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν γνωρίζει το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει σχετικό βίντεο, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι υπάρχουν σκληροί όροι αλλά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, το παλεύει και διεκδικεί καθαρή έξοδο.

ΠΗΓΗ: neaselida.gr

Share.

About Author