Ο Αλαφούζος παραχωρεί τον Παναθηναϊκο στην PanAsiaInvestments- Η επιστολή και το παρασκήνιο του “ντιλ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έναντι €1 (ενός ευρώ) και υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, παραχωρεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιωάννης Αλαφούζος, το μετοχικό του κεφάλαιο στην Pan Asia.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟ, δηλώνει ότι με απόλυτη συναίσθηση αποδέχεται την από 16 Απριλίου 2018 δεσμευτική προσφορά της PanAsiaInvestments για την πώληση των μετοχών του, σημειώνοντας παράλληλα ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση που θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestmentsγια αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.
Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναθηναϊκος Αλαφούζος γήπεδο

Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση, Ιωάννης Αλαφούζος»

Τα δύο προπονητήρια

Η πρόθεση της “Pan Asia Investments” να αποκτήσει το “Γεώργιος Καλαφάτης” και τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, προκάλεσε έκπληξη στους περισσότερους. Κυρίως, επειδή θεωρούν ότι δύο προπονητήρια είναι υπερβολή, ακόμα και για το μέγεθος του Παναθηναϊκού.

Όμως, ένας επενδυτής όπως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος δραστηριοποιείται σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, ξέρει ότι το αθλητικό κέντρο του Κορωπίου ή της Παιανίας, με τη μορφή που έχουν δεν επαρκούν. Διότι τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών ομάδων, έχουν 8-9 γήπεδα και πλήρεις υποδομές.

Το σκεπτικό του επενδυτικού σχήματος, είναι η πρώτη ομάδα και η Κ20 να εγκατασταθούν στην Παιανία, όπου υπάρχουν 4 γήπεδα, ξενώνας, και υποστηρικτικά κτίρια με δυνατότητες φιλοξενίας. Τα υπόλοιπα τμήματα της ακαδημίας θα χρησιμοποιήσουν το “Γεώργιος Καλαφάτης”, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν βελτιωτικές εργασίες.

Το “Γιώργος Καλαφάτης” θα περάσει στην κυριότητα του fund μαζί με τη συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο για τις μετοχές. Όσο για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, η κοινοπραξία πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την αγορά τους. Αλλά, αυτό θα συμβεί σε μεταγενέστερο χρόνο, μετά την είσοδο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πηγή: skai.gr, sport24.gr

Share.

About Author