Το ρεπορτάζ του Samos24.gr για την τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας στην βραχονησίδα Ανθρωποφάγος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με χθεσινή του ανάρτηση το σάϊτ Samos24.gr δημοσιεύει ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την μετάβαση τριών κατοίκων των Φούρνων στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος- Αντρόφωτος και την τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας. Το περιστατικό “αξιοποιεί” η τουρκική πλευρά καθώς ο Μπιναλί Γιλντίριμ ισχυρίστηκε πως στη βραχονησίδα μετέβη τουρκική ακταιωρός και αφαίρεσε τη σημαία, κάτι που προσώρας δεν επιβεβαιώνει το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του σάϊτ:

Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς»η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών απο τους Φούρνους Κορσεών, ύψωθηκε η γαλανόλευκη σημαία μας στο ψηλότερο σημείο. Για να την βλέπουν ΟΛΟΙ!
Οι νεαροί,οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλιου στο σημείο, όπου στη συνέχεια με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα .

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Share.

About Author