Υψηλού συμβολισμού επίσκεψη του πρωθυπουργού (αύριο Τρίτη) στο Καστελόριζο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αρχίζει σήμερα στη Ρόδο το 13ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την υλοποίηση σειράς έργων στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάταξης της χώρας.

Όπως έχει υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν η χώρα μας βγει από τα μνημόνια δεν θα πρέπει να γυρίσει σε όλα όσα την οδήγησαν στην χρεοκοπία. Θα πρέπει να έχει βρει το βηματισμό της και να έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις συνθήκες για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Στη βάση αυτής της στρατηγικής ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους περιφερειάρχες ξεδίπλωσε τον σχεδιασμό των Περιφερειακών Συνεδρίων.

Πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο «ανοικοδόμησης» της χώρας το οποίο κινείται σε δυο επίπεδα σε οικονομικό και κοινωνικό και βάζει στο επίκεντρο την τοπική αυτοδιοίκηση. Η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής περνά μέσα από τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια, στα οποία τον πρώτο ρόλο έχουν οι τοπικές κοινωνίες, οι φορείς τους και η τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε η πολυπληθής συμμετοχή των πολιτών σε αυτά δείχνουν πως η ίδια η κοινωνία επιθυμεί την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Η ομιλία Τσίπρα αναμένεται αύριο Τρίτη ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και το Καστελόριζο.

Η αυριανή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Από το κυβερνητικό επιτελείο επέλεξαν το μήνυμα που προγραμματίζει να στείλει ο πρωθυπουργός προς την Άγκυρα να μην δοθεί μόνο από τη Ρόδο, που διεξάγεται την ίδια ημέρα το περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το Καστελόριζο σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Τη στιγμή που η κυβέρνηση κινείται με ορίζοντα τον Αύγουστο και την έξοδο από τα προγράμματα επιτροπείας, η συγκυρία φέρνει τον πρωθυπουργό στο ίδιο μέρος όπου πριν από 8 χρόνια, στις 23 Απριλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την ένταξη της Ελλάδας στον μνημονιακό μηχανισμό.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στην εκδήλωση του EquiFund, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund.

Στη συνέχεια, στις 18:00 ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με θέμα: “Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία”.

Αντίδραση Ν.Δ

«Πάνε να στήσουν κάποιες φιέστες για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού αύριο στο Καστελόριζο. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το νησί με την ευκαιρία του περιφερειακού συνεδρίου Δωδεκανήσων στη Ρόδο ενώ επισήμως θα βρεθεί στο Καστελόριζο για τα εγκαίνια ενός έργου αφαλάτωσης.

Share.

About Author