Στη Διάσκεψη προέδρων το υβριστικό σύνθημα του βουλευτή Φωκά- Ζήτησε, τελικά, “συγγνώμη”- ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίες οι δηλώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Οι χυδαίες δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, προσβάλλουν ευθέως το Κοινοβούλιο και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στις δηλώσεις του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ, και του υβριστικού συνθήματος κατά της Βουλής.

«Ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπόλογοι πρωτίστως στους πολίτες για τις αθλιότητες αυτές, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής», τονίζει κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία  συνεδριάζει σήμερα, θα μπει η στάση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά και τα υβριστικά συνθήματα κατά της Βουλής, στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Αν και επισήμως το θέμα δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, πολλά μέλη της εκφράζουν ανοιχτά την πρόθεσή τους να το θέσουν επι τάπητος, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Φωκά για αντικοινοβουλευτική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας εκ των αντιπροέδρων της Βουλής συντάσσει ήδη έγγραφο αίτημα προς τον Νίκο Βούτση, για παραπομπή του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την επιβολή αυστηρής τιμωρίας.

Να σημειωθεί πως ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων είχε προκαλέσει όταν είχε συμμετάσχει σε κινητοποίηση οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας και δεν είχε διστάσει να φωνάξει το γνωστό ακροδεξιό σύνθημα «να καεί να καεί το … η Βουλή».

Αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη ο βουλευτής

Συγγνώμη για όσα είπε για τη Βουλή ζήτησε, με επιστολή του, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

«Σχετικά το θέμα της συγκέντρωσης των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παραβρέθηκα, σας δηλώνω ότι καμία πρόθεση είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα, λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικια εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του ο κ. Φωκάς.

Και συνεχίζει: «Ζητώ συγγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού».

 

 

 

Share.

About Author