“Σήμα” εξόδου από τα μνημόνια από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ- Θα μιλήσει στη Βουλή στις 26 Απριλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Σήμα” εξόδου της χώρας από τα μνημόνια αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στις 26 Απριλίου. Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα εδραιώσει το καλό κλίμα για την πορεία της οικονομίας, παρά τις μικρές αντιδράσεις που εκδηλώνονται από μερίδα των θεσμών σχετικά με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

‘Οπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Σκουρής στο news247.gr, ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό γεγονός να μιλήσει για την πορεία εξόδου της χώρας μας από το πρόγραμμα και το μεταμνημονιακό καθεστώς, για τις ευρωτουρκικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις, το προσφυγικό, ενώ αναμένεται να αναφερθεί με πολύ θετικά λόγια για τα επιτεύγματα της χώρας και των πολιτών της τα τελευταία χρόνια, μετά την είσοδο στα μνημόνια.

Η επίσκεψη Γιούνκερ στη χώρα μας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζει έντονο παρασκήνιο. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν είχε προσκληθεί και είχε συμφωνήσει να έρθει στη χώρα μας από το Ίδρυμα Καραμανλή, προκειμένου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να μιλήσει σε εκδήλωση στη Φιλοθέη για τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ. Η Πειραιώς, όμως, φέρεται να μην επιθυμούσε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση, κάτι που θεσμικά δεν ήταν δυνατόν να μην συμβεί ενώ -σύμφωνα με άλλες πηγές- δεν ήθελε να ακουστούν και τυχόν θετικές κουβέντες για τη σημερινή κυβέρνηση.

Τελικώς, επικράτησε η άποψη για αναβολή της εκδήλωσης, με τον Πέτρο Μολυβιάτη να κοινοποιεί με επιστολή του στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την αναβολή της εκδήλωσης. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ωστόσο, μάλλον δυσαρεστήθηκε από την εξέλιξη αυτή, όπως φάνηκε και από σχετικό τηλεφώνημα που έγινε στην Αθήνα, εκφράζοντας τη βούληση να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή. Το Μέγαρο Μαξίμου εν συνεχεία απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να επισκεφθεί την Αθήνα στην ίδια ημερομηνία, πρόσκληση που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έγινε αποδεκτή.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου (έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά από τον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης), ενώ μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: news247.gr

Share.

About Author