Εμπλοκή στην μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει το documentonews.gr, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποφάσισε να μην εγκρίνει ως έχει την εξαγορά, αλλά διέταξε η υπόθεση να παραπεμφθεί στη λεγόμενη β’ φάση πλήρους διερεύνησης, η οποία, βάσει του νόμου, διαρκεί 3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για την β’ φάση πλήρους διερεύνησης, αφορά ιδίως ως προς την επηρεαζόμενη από την εξαγορά κάθετη αγορά στη διανομή τύπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή θέλει να εξετάσει ενδελεχώς, εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της ALTER EGO διατηρεί έμμεσα τον (de facto) έλεγχο του πρακτορείου διανομής Τύπου, ΑΡΓΟΣ.

Υπενθυμίζεται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέστη με απόφαση του Πρωτοδικείου «κύριος» του ΔΟΛ ως υπερθεματιστής που πλειοδότησε κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της επιχείρησης τον Ιούλιο του 2017

Ειδικότερα, με την απόφαση της η πρόεδρος πρωτοδικών Έλενα Πεδιαδίτη επικύρωσε τη μεταβίβαση του Οργανισμού στον κ. Μαρινάκη και έκανε δεκτή την παρέμβαση εργαζομένων του συγκροτήματος που είχαν ζητήσει την αναγνώριση της διαδικασίας εκπλειστηρίασης.

Share.

About Author