Με το σήμα ποιου άλλου κόμματος είναι περίπου “καρμπόν” το (νέο) σήμα του Κινήματος Αλλαγής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο ως αυτόνομο και αυτοτελές θα λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρουσίασε -στην αίθουσα του ΕΒΕΑ- ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας τον Ιανουάριο του 2014.

Το λογότυπο του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει αν μη τι άλλο πολλές ομοιότητες με αυτό του Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο απ΄ ότι φαίνεται ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εγείρει αξιώσεις για…πνευματικά δικαιώματα.

Ο Στέφανος Τζουμάκας αφού περιέγραψε την κρίση ως οικονομική, κοινωνική και κρίση ηγεσίας, ανέφερε ότι «το κυρίαρχο μπλοκ της ευρωπαϊκής Δεξιάς επέβαλε τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική με κατεύθυνση τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου» και χαρακτήρισε τα μνημόνια ως τον πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι ασφαλώς και αντιμετώπιζε προβλήματα, άλλα καθοριστικό ήταν και είναι ότι οι πολιτικές ηγεσίες και η διαπλοκή κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας και παράλληλα ενίσχυσαν τη φοροδιαφυγή.

Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχει «στρέβλωση του πολιτικού συστήματος που αφορά το σύστημα διαπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών και ΜΜΕ, στις πρακτικές χειραγώγησης και προώθησης επιλογών».

Όπως τόνισε, η λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας προϋποθέτει την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, νέα διακυβέρνηση και νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα βασίζεται στη βιωσιμότητα του χρέους και στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και σε ένα έκτακτο πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βαθμιαία αποκατάσταση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σοσιαλιστικό κόμμα λογότυπο Στέφανος Τζουμάκας

Αποτέλεσμα εικόνας για Κίνημα Αλλαγής νέο σήμα

Σύμφωνα με τον Στέφανο Τζουμάκα «η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και μια διακυβέρνηση που θα δώσει αγώνες ενάντια στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική και στο κυρίαρχο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο».

Πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα και οφείλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος και στην ίδρυση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, δημοκρατικού και προοδευτικού».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της παρακμής, της ηθικής κατάπτωσης και της συντριβής ενός μετώπου ετερόκλητων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων χωρίς ιδεολογική και πολιτική ενότητα και στελέχωση από ανθρώπους χωρίς αρχές και αξίες».

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σοσιαλιστικό κόμμα λογότυπο Στέφανος Τζουμάκας

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κίνημα Αλλαγής νέο σήμα

Share.

About Author