Γιατί ο Τραμπ έδιωξε τον Ρεξ Τίλερσον [tweet]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το σκληρό του πρόσωπο έδειξε γι’ ακόμα μία φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απόλυσε τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, και τον αντικατάστησε με τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω του Twitter την αντικατάσταση αυτή και υπογράμμισε ότι ο Πομπέο θα κάνει «μια φανταστική δουλειά» και ότι η Τζίνα Χάσπελ, αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA μέχρι σήμερα, θα πάρει την θέση του, κάτι που την καθιστά την πρώτη γυναίκα σε αυτή την σημαντική θέση.

Ο Τραμπ ζήτησε την περασμένη Παρασκευή από τον Τίλερσον να αποχωρήσει και ο φιλόδοξος κορυφαίος διπλωμάτης διέκοψε το ταξίδι του στην Αφρική τη Δευτέρα για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Mike Pompeo, Director of the CIA, will become our new Secretary of State. He will do a fantastic job! Thank you to Rex Tillerson for his service! Gina Haspel will become the new Director of the CIA, and the first woman so chosen. Congratulations to all!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε μία νέα ομάδα να αναλάβει εν όψει των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα και λόγω ποικίλων διεθνών διαπραγματεύσεων για τις εμπορικές συναλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξήγησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εξηγώντας το λόγο της αποπομπής του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.
Share.

About Author