“Ξήλωσαν” τον…Μέγα Αλέξανδρο από το αεροδρόμιο των Σκοπίων [φωτό]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κυβέρνηση Ζάεφ, μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, υλοποίησε την κίνηση καλής θέλησης που είχε υποσχεθεί και σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίας μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων.

Στη φωτογραφία φαίνονται οι εργασίες αφαίρεσης της μεταλλικής κατασκευής στην οροφή του αεροδρομίου των Σκοπίων, στην οποία αυτό αναγράφεται με την προηγούμενη ονομασία του, «Μέγας Αλέξανδρος».

Συνεργεία αφαίρεσαν ένα προς ένα τα γράμματα της ονομασίας Μέγας Αλέξανδρος της κατασκευής.

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων ονομάστηκε «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» τον Δεκέμβριο του 2016, με απόφαση της τότε κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε και η απομάκρυνση των πινακίδων κατά μήκος της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, στις οποίες αυτός αναφέρεται με την προηγούμενη ονομασία του, «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας».

πΓΔΜ: Αφαιρούν την επιγραφή «Μέγας Αλέξανδρος» από το αεροδρόμιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετονομασία αεροδρομίου σκοπίωνΣήμερα και πριν

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε, στις 6 Φεβρουαρίου, τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, από αυτοκινητόδρομο «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων από «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Υπό το πρίσμα αυτής της εξέλιξης είναι εξαιρετικά πιθανό τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά (θα φθάσει αεροπορικώς) στην ΠΓΔΜ προκειμένου να παραδοθεί το σχέδιο συμφωνίας που έχει ετοιμάσει η ελληνική πλευρά και το οποίο περιλαμβάνει επτά κεφάλαια για το όνομα, τις συνταγματικές αλλαγές και γενικότερα την άρση στοιχείων αλυτρωτισμού.

Share.

About Author