Ο ισχυρός άνδρας των Ρεπουμπλικανών Λίντσεϊ Γκρέιαμ στο Μέγαρο Μαξίμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, και του κ. Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ο οποίος θεωρείται ισχυρός άνδρας των Ρεπουμπλικανών για ζητήματα άμυνας και εξοπλισμών.

Η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το ονοματολογικό της πΓΔΜ και την Τουρκία.

Όπως ποιος είναι ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ;

Ο Γκρέιαμ αποκαλείται από τους αντιπάλους του κινήματος “Tea Party” ως «μετριοπαθής Ρεπουμπλικανικός». Ωστόσο, ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως Ρεγκανικό Ρεπουμπλικανό και έχει χαρακτηριστεί ως αρκετά συντηρητικός.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1955 και έχει υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία ενώ έχει εκλεγεί Γερουσιαστής στη Νότια Καρολίνα, έδρα που έχει κρατήσει από το 2003.

Ο Γκράχαμ είναι γνωστός στη Γερουσία για την υπεράσπιση μιας ισχυρής εθνικής άμυνας, της υποστήριξης του στρατού και υπερασπιστής της ισχυρής ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στις παγκόσμιες υποθέσεις. Είναι επίσης γνωστός για την προθυμία του να συνεργαστεί με τους δημοκρατικούς σε πολλά θέματα όπως η μεταρρύθμιση της εκστρατείας χρηματοδότησης, το δικαίωμα αρνησικυρίας, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η απαγόρευση του waterboard, η μεταρρύθμιση της μετανάστευσης.

 

Στις 18 Μαΐου 2015 ο Γκρέιαμ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρνήθηκε να υποστηρίξει ή να ψηφίσει τον Donald Trump.

Share.

About Author