Δημοσίευμα της “Δημοκρατίας” εμπλέκει Βενιζέλο στη Novartis – Απάντηση του πρώην υπουργού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας εμπλέκει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση Novartis και αποκαλύπτει όπως αναφέρει «έγγραφο – βόμβα από το φάκελο της υπόθεσης που συμπεριλαμβάνεται στο υλικό που έχει κατασχεθεί» και «αφορά τον προγραμματισμό για το έτος 2012 και σε αυτό περιγράφονται ορισμένες από τις δράσεις, τις οποίες θα χρηματοδοτούσε με χορηγίες η Novartis.

Για το συγκεκριμένο σκέλος όπως φαίνεται και στο έγγραφο, το συνολικό μπάτζετ θα ανερχόταν στα 690.000». «Εκτός από τις δράσεις, όμως, στο ίδιο έγγραφο καταγράφονται και ονόματα πολιτικών προσώπων». Στο έγγραφο υπάρχει σύμφωνα με το δημοσίευμα «μια ξεχωριστή κατηγορία που αναφέρεται σε υπουργεία (“Ministries”). Σε παρενθέσεις δίπλα στις σχετικές δράσεις αναγράφονται ονόματα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Ευάγγελου Βενιζέλου».

Με αφορμή δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε σκληρή δήλωση μιλώντας για «καρναβάλια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που κάνουν παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς».

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου είναι η εξής:

«Η Κυριακάτικη Δημοκρατία ως ημιεπίσημο έντυπο της τρίτης δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, ανακαλύπτει σήμερα “έγγραφο βόμβα” που σκάει στα χέρια της. Πρόκειται για επίσημη έντυπη παρουσίαση της Νοβάρτις στην οποία αναφέρεται ο ανώνυμος ψευδομάρτυρας “Σαράφης”. Στην παρουσίαση αυτή περιλαμβάνεται και αναφορά σε διαφορά υπουργεία, ανάμεσα στα οποία και το υπουργείο Οικονομικών. Παντού με τα ονόματα του αντίστοιχου γενικού γραμματέα και υπουργού σε παρένθεση. Για το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν προωθητικές ενέργειες 20 χιλιάδων ευρώ. Μόνο που το έντυπο αυτό είναι του Μαΐου 2012, όπως γράφει με μεγάλα γράμματα στην πρώτη σελίδα του, ενώ εγώ αποχώρησα από το υπουργείο Οικονομικών το Μάρτιο του 2012 εκλεγόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πριν δε αποχωρήσω κούρεψα, με το PSI, τα ομόλογα που είχαν λάβει οι φαρμακευτικές εταιρείες από το Δημόσιο έναντι οφειλών του, κατά 2,3 δις ευρώ. Το Δημόσιο κέρδισε έτσι όσο μια ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, με δεδομένα 2014. Με αυτό το “στοιχείο” θέλησαν να βάλουν στη δικογραφία Νοβάρτις το όνομα του πολιτικού που έκανε τη μεγαλύτερη εφάπαξ περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρονικά.

Τόσο χυδαίοι, τόσο ανόητοι, τόσο απρόσεκτοι. Πρόκειται για καρναβάλια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που κάνουν παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς».

ΠΗΓΗ: neaselida.gr

Share.

About Author