Πιέζουν τον Καραμανλή να υποστηρίξει δημόσια τον Μητσοτάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έντονο είναι το παρασκήνιο τα τελευταία 24ωρα στη Ν.Δ με συνεχείς έμμεσες πλην σαφείς επιθέσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στόχος, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, είναι να “υποδείξουν” στον πρώην πρωθυπουργό την ανάγκη να τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ της ενότητας της παράταξης προ των πολιτικών διώξεων που, όπως λένε, υφίσταται η παράταξη αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και να καταδικάσει, έτσι, έμμεσα ακόμα και εκείνους τους “καραμανλικούς” βουλευτές που εκφράζουν ανησυχία και αφήνουν αιχμές κατά του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis.

Βεβαίως μια τέτοια παρέμβαση θα είχε το χαρακτήρα της προστασίας της παράταξης και της ανάγκης για ενότητα, ωστόσο άλλοι συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού λένε πως κάτι τέτοιο είναι παρακινδυνευμένο καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα προκύψει από την έρευνα στην Προανακριτική της Βουλής αλλά και από τα στοιχεία που συγκεντρώνει η ελληνική και αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε βεβαίως -μέσω κύκλων- υπέρ του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με τις υποθέσεις των εμβολίων και του μοριακού ελέγχου αλλά κάτι τέτοιο κρίθηκε αναγκαίο επειδή αναφέρονται στην δική του περίοδο διακυβέρνησης.

Οι πληροφορίες θέλουν κάποια στελέχη που ανήκαν  στον στενό περίγυρο του κ. Καραμανλή αλλά τώρα έχουν ενταχθεί στο ευρύτερο περιβάλλον της σημερινής ηγεσίας να εισηγούνται στον πρώην πρωθυπουργό να δώσει συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα για να αποστασιοποιηθεί από τους “επικριτές” του Άδωνι.

Τις προηγούμενες ημέρες υπέρ της ανάγκης παραίτησης του κ. Γεωργιάδη όσο διαρκεί η έρευνα για τη Novartis τάχθηκε ο εκ των “καραμανλικών” βουλευτών Γιώργος Βλάχος. Η παρέμβασή του προκάλεσε οργή στην ηγεσία της Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε εισηγήσεις να διαγραφεί, κάτι που δεν έγινε δεκτό γιατί αφενός είναι βουλευτής και αφετέρου μια τέτοια κίνηση θα έριχνε λάδι στη φωτιά.

Δεν διέλαθε, φυσικά, της προσοχής η δημόσια παρέμβαση υπέρ του αντιπροέδρου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή, Θόδωρο Ρουσόπουλο. Ο τελευταίος είναιο βέβαιο πως θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ και, ως φαίνεται, στην Β’  Αθήνας, εκλογική περιφέρεια που θεωρείται “γήπεδο” του κ. Γεωργιάδη. Άρα, λένε ορισμένοι, χρειάζεται την υποστήριξή του.

Προσώρας, ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει πως δεν πρόκειται να δώσει συνεντεύξεις, ωστόσο η πίεση που του ασκείται είναι έντονη. Αντιθέτως, συνεντεύξεις θα παραχωρήσουν οι δύο διαγραφέντες στο βωμό του…Άδωνι, Ευάγγελος Αντώναρος και Κατερίνα Παπακώστα. Ο πρώτος λέγεται πως θα επιχειρήσει μια μικρή αναδίπλωση για να “απελευθερώσει” τον πρώην πρωθυπουργό από τις πιέσεις.

Η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” (ταυτισμένη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη) και το σάϊτ antinews.gr (πρόσκειται στον Αντώνη Σαμαρά) συνεχίζουν, πάντως, τις επιθέσεις κατά Καραμανλή, γεγονός που επιβεβαιώνει την αναταραχή στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο οποίος συνδέεται τεχνηέντως με τον Κώστα Καραμανλή λόγω της φιλίας τους και του γεγονότος ότι διετέλεσε επικεφαλής της ΕΥΠ πριν το 2009- και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στελέχη κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ αφήνουν να εννοηθεί πως οι παραπάνω συγκροτούν ομάδα (με την ανοχή του Καραμανλή) υποστήριξης της κυβέρνησης και υπονόμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Το άρθρο του εκδότη του “Φιλελεύθερου” Θανάση Μαυρίδη

Δεν πρόκειται για απονενοημένο αίτημα. Η παρέα του Μίμη τον έβαλε κανονικότατα στο κάδρο του σκανδάλου Novartis. Ήξερε τι συνέβαινε ο Κώστας ο Καραμανλής, όταν επί των ημερών η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε υπέρογκα; Ή δεν πήρε καν χαμπάρι, όπως πιστεύει ο κουκουλοφόρος μάρτυρας; Κώστα Μίλα! Για τον Μίμη, για τον Τσίπρα, για τον Προκόπη. Για την χώρα ρε γαμώτο!

Δεν είναι δυνατόν ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας ηγέτης της συντηρητικής παράταξης, όπως ο Κώστας ο Καραμανλής, να είναι θεατής στα όσα συμβαίνουν σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, όταν οι πραιτοριανοί του Μεγάρου Μαξίμου χρησιμοποιούν μεθόδους που απειλούν την Δημοκρατία και φέρνουν την χώρα τόσο κοντά στο χείλος μιας νέας εθνικής διχόνοιας.

Ετοιμαζόμουν να γράψω για τους σταλινικούς του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά το αναίρεσα. Επειδή ο Μίμης ο Παπαγγελόπουλος δεν είναι σταλινικός. Απ’ όσο γνωρίζω. Είναι ο δικός σου Μίμης, Κώστα! Είναι ο άνθρωπος που εσύ έκανες επικεφαλής στην ΕΥΠ. Ήταν ο εξ απορρήτων σου και το εύλογο ερώτημα των απλών ανθρώπων είναι αν εξακολουθεί να είναι. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις την θέση σου. Συμφωνείς με το γεγονός ότι ένας δικός σου άνθρωπος, ένας τόσο κοντινός πρώην συνεργάτης σου, προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα;

Το περιβάλλον σου Κώστα εμφανίζεται να έχει εμμονές απέναντι σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Μιλάει συνεχώς γι αυτούς και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το κάνει εξ ονόματός σου. Μίλα Κώστα! Διότι αν δεν μιλάς εσύ, τότε μιλάν αυτοί και στα «φορτώνουν» σαν να είναι δικά σου. Δηλαδή, το πρόβλημα της χώρας είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και όχι ο Αλέξης Τσίπρας; Να μας το πεις για να το ξέρουμε. Διότι οι δικοί σου άνθρωποι δεν έχουν πει το παραμικρό για τις πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνο που τους νοιάζει είναι να λένε από το πρωί ως το βράδυ, σαν να μην έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, ποιος είναι μουσαφίρης στην Νέα Δημοκρατία και ποιος έχει το κληρονομικό δικαίωμα να είναι ο καντηλανάφτης του ναού.

Θα έχεις, επίσης, παρατηρήσει ότι δεν κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά μονίμως στην Νέα Δημοκρατία. Θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχουν βρει ούτε ένα στραβό στις πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα, για όλα φταίει ο… Μινώταυρος του νεοφιλελευθερισμού. Αυτά δεν τα λένε, Κώστα, ούτε οι ΣΥΡΙΖΑίοι…

Οι ηγέτες γίνονται ηγέτες επειδή στην δύσκολη ώρα βγαίνουν μπροστά και αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης τους για τα όσα έχουν συμβεί. Αυτό Κώστα δεν το έχεις κάνει μέχρι σήμερα. Δεν έχεις πάρει το δικό σου μερίδιο ευθύνης για την πορεία της χώρας. Δεν ξέρω αν είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά δεν ταιριάζει σε έναν ηγέτη να αφήνει τις δικές του ευθύνες στις πλάτες των πρώην υπουργών του. Όπως συμβαίνει σήμερα με την υπόθεση των φαρμάκων. Ούτε και να αποδέχεται τις ανοησίες συνεργατών του, ότι δήθεν τα μνημόνια τα έφερε ο Γεωργίου!

Η αγορά βοά για το ότι στηρίζεις τον Αλέξη Τσίπρα. Λογικό είναι να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν ο Μίμης είναι εκεί που είναι. Όταν ο Προκόπης είναι εκεί που είναι. Κι όταν οι δικοί σου άνθρωποι ξεχνούν ότι πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια Κώστα. Η χώρα θα προχωρήσει. Εσύ θα διαλέξεις αν θα προχωρήσεις μαζί της ή αν θα μείνεις σιωπηλός και προσκολλημένος στο παρελθόν.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα κτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι. Ότι θα πεις στον Αλέξη και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «ως εδώ». Ότι θα στηρίξεις τα στελέχη της παράταξής σου που σήμερα είναι θύματα μιας άθλιας σκευωρίας. Ότι θα δείξεις ότι δεν κέρδισες τυχαία την αγάπη του κόσμου το 2004. Ότι είσαι πράγματι ο θεματοφύλακας της ενότητας ενός κόμματος που ίδρυσε ο θείος σου. Μην με διαψεύσεις. Μην μας απογοητεύσεις.

Το άρθρο του antinews.gr

Παιδική Χαρά: Η Νέα Δημοκρατία

Αν ρωτήσει κανείς τους περισσότερους Νεοδημοκράτες πώς αισθάνεται με τη διαγραφή του Αντώναρου θα σου πουν αυθόρμητα «ε, και τι έγινε;» Από καιρό ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και αυτοπροσδιοριζόμενος ως η «φωνή» του αμίλητου Καραμανλή, είχε εμφανίσει τις προθέσεις του.

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του που λέει κι ο λαός, όχι βεβαίως ότι έγινε και κανένα κακό στην κεφαλή του Αντώναρου. Θα συνεχίσει να τουιτάρει τις σοφιστείες του κι εμείς να αναρωτιόμαστε αν τα λέει ο ίδιος ή τον βάζει ο Ραφηνάτος.

Μεγαλύτερη ίσως σημασία να έχει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται διαλυμένη, συγχυσμένη και τελικά εξαντλημένη προτού καν ξεκινήσει ο προεκλογικός μαραθώνιος.

Πότε με το «Μακεδονικό», πότε με τη Novartis, η παράταξη δείχνει να στριμώχνεται από τα πολιτικά παιχνίδια και τους ύπουλους σχεδιασμούς του Τσίπρα. Και να βγάζει όλες τις παθογένειές της, αυτές που την έριχναν στα Τάρταρα όταν ήταν αντιπολίτευση και την βούλιαζαν όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Ο μέσος, δεξιός, νοικοκύρης, αστός ή ό,τι άλλο Έλληνας που σιχάθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνει για εναλλακτική πρόταση εξουσίας, για ένα νέο όραμα, αδιαφορεί για τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στη ΝΔ. Λύσεις θέλει κι όχι πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των φατριών.

Μια Βαβέλ βλέπει όπου ο καθένας λέει και κάνει ό,τι του καπνίσει, είτε γιατί ο ίδιος είναι ανόητος, είτε γιατί είναι πανέξυπνος και παίζει παιχνίδια είτε γιατί θεωρεί αδύναμη την ηγεσία και μπορεί να την κάνει ό,τι γουστάρει.

Διέγραψε ο Κυριάκος την Παπακώστα και τώρα τον Αντώναρο που αγνοούσαμε κι αν είναι μέλος της ΝΔ. Ε, και τι έγινε, θα αναρωτηθεί κάποιος. Πήραν το μήνυμα οι Καραμανλικοί; Είναι νικητές οι… Αδωνικοί; Είναι ισχυροί οι Σαμαρικοί; Έχουν κατακτήσει το κόμμα οι Μητσοτακικοί; Έχει η Ντόρα ισχυρό λόγο στη ΝΔ;

Ποιος νοιάζεται για όλα αυτά κύριοι και κυρίες της Πειραιώς; Τον ρωτήσατε τον κόσμο ποια είναι τα πραγματικά του προβλήματα; Τον ρωτήσατε αν θέλει να βλέπει παλινωδίες και ήξεις αφήξεις για το «Μακεδονικό»; Του είπατε αν γουστάρει να βλέπει «σύγκρουση» Μητσοτακικών και Καραμανλικών; Θεωρείτε ότι υπάρχει σοβαρότητα όταν τρία χρόνια μετά τις εκλογές ο Τσίπρας εμφανίζεται ηγέτης και πρώτος μάγκας στα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται για την εξουσία; Είναι εικόνα ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος όλο αυτό που βλέπουμε;

Τι άλλο μένει; Να αμπαλάρετε τη Νέα Δημοκρατία σε συσκευασία δώρου και να την δώσετε στον Αλέξη; Φτάνει πια η αυτοϋπονόμευση και η μιζέρια που βγάζει η ΝΔ. Ας ξεκαθαρίσει τις θέσεις της, ας ξεκαθαρίσει την αυλή της και ας κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας; Έλεος. Δεν καταλαβαίνετε ότι ο Τσίπρας θα σας πάρει αμπάριζα κι εσείς θα ασχολείστε με τα twits ενός ανύπαρκτου και με τις μηχανορραφίες ενός εξαφανισμένου;

Share.

About Author