Συνάντηση Τσίπρα με Ζάεφ στο Νταβός στις 24 Ιανουαρίου

by • 13/01/2018 • Breaking News, Mosaic, ΠΟΛΙΤΙΚΗComments Off on Συνάντηση Τσίπρα με Ζάεφ στο Νταβός στις 24 Ιανουαρίου66

Επιταχύνονται οι εξελίξεις σχετικά με το Σκοπιανό μετά τη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη και τις αποφάσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εκ μέρους της πΓΔΜ αλλά και τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για το ονοματολογικό.

Εφόσον οι εξελίξεις είναι θετικές και στη συνάντηση των διαπραγματευτών Αδαμάντιου Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι με τον Μάθιου Νίμιτς την προσεχή Τετάρτη στη Ν. Υόρκη ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών.

Όπως αποκαλύπτει η Νέα Σελίδα που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στις 24 Ιανουαρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος κατά τη συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ προχθές στη Θεσσαλονίκη.

Στο ελβετικό θέρετρο-σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διασταυρωμένες πληροφορίες και ανεξαρτήτως ότι δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις- θα μεταβούν την ίδια ημέρα και οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών.

Μόνο απαρατήρητο δεν πρέπει επίσης να περάσει ότι στο Νταβός θα συμμετάσχει και η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ελβετικό θέρετρο θα βρίσκεται και η Κριστίν Λαγκάρντ, πλην όμως δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής συνάντηση μαζί της. Αντιθέτως φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας.

 

Pin It

Comments are closed.