Ποιοι είναι οι έξι για τις νέες τηλεοπτικές άδειες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antq, Alpha,Star, E,Σκάϊ και η “Ελληνική Τηλεοπτική” του Φίλιππου Βρυώνη κατέθεσε αιτήσεις και μπαίνουν στην τελική φάση για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Ολοκληρώθηκε αίσια η διαδικασία από το ΕΣΡ. Έκπληξη η απουσία ενδιαφέροντος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μένει εκτός τηλεοπτικού τοπίου ύστερα και από την απόφαση του ιδίου και του Ομίλου Βαρδινογιάννη να μην υποβάλλουν αίτηση για το Mega που έτσι οδηγείται σε “ξαφνικό θάνατο”.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι παρά τις δηλώσεις ότι το ραδιοτηλεοπτικό φάσμα “χωράει” πολλά περισσότερα κανάλια δεν βρέθηκε έβδομος υποψήφιος. Ως εκ τούτου μένει μία ακόμα άδεια προς διάθεση σε δεύτερο χρόνο και εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Πρώτος φάκελος που έφτασε στο κτίριο του ΕΣΡ, γύρω στις 10 το πρωί, ήταν του Star.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο κτίριο του ΕΣΡ έφτασαν και άνθρωποι του Alpha

Στη 1 το μεσημέρι, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλλης και η νομική σύμβουλος του σταθμού έφτασαν για την κατάθεση του φακέλου του σταθμού

Μία ώρα πριν λήξει η προθεσμία, στις 2 δηλαδή, έφτασε ο οικονομικός διευθυντής του “Ε”για την υποβολή της υποψηφιότητας

Περίπου στις 2.25 το μεσημέρι, η εταιρεία “Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ” κατέθεσε τον έκτο φάκελο στο ΕΣΡ

Οι ενδιαφερόμενοι έως τις 15.00 το μεσημέρι, πρέπει να υποβάλουν τους φακέλους με τα απαραίτητα έγγραφα, παράβολο 30.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προκήρυξη ζητά από τα εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες, τα πλήρη στοιχεία των μετόχων που έχουν ποσοστό από 1% και πάνω.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Star, Κάρολο Αλκαλάι, οι φάκελοι θα αποσφραγιστούν προκειμένου να ξεκινήσει ο έλεγχος, τη Δεύτερα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλλης.

Share.

About Author