Νέα σημαντική μείωση επιτοκίου τρίμηνων έντοκων γραμματίων

by • 10/01/2018 • Breaking News, Οικονομία 2Comments Off on Νέα σημαντική μείωση επιτοκίου τρίμηνων έντοκων γραμματίων63

Σημαντική μείωση του επιτοκίου των εντόκων γραμματίου τρίμηνης διάρκειας του ελληνικού Δημοσίου διαμορφώθηκε κατά τη δημοπρασία την οποία διενήργησε το υπουργείο Οικονομικών, αποτυπώνοντας την αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τους ελληνικούς τίτλους και το θετικό κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί στις αγορές.

Ειδικότερα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,99% έναντι 1,6% κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας που είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου. Το ελληνικό δημόσιο άντλησε το ποσό των 812 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 2,153 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 3,44 φορές το δημοπρατούμενο ποσό. Επίσης η υπερκάλυψη υπερέβη σημαντικά την αντίστοιχη κατά την προηγούμενη δημοπρασία (σε 1,87 φορές).

Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας κρίνονται ως ένα ιδιαίτερα θετικό τεστ ενόψει της νέας εξόδου στις αγορές που προγραμματίζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Pin It

Comments are closed.