Δύο εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι υποδέχθηκαν το 2018 στην Times Square [εικόνες]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, Μαράϊα Κάρεϊ, Νιλ Ντάιαμοντ και 25.000 μπαλόνια κάλυψαν τον ουρανό της αμερικανικής μεγαλούπολης και τον παγετό από τις πολικές θερμοκρασίες

Οι αρκτικές συνθήκες και οι θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους μείον 12,7 βαθμούς Κελσίου, δεν στάθηκαν ικανές να κρατήσουν μέσα τα εκατομμύρια των κατοίκων της Νέας Υόρκης. Παρά τις εκκλήσεις των αρχών, πάνω από δύο εκατ. άνθρωποι κατέκλυσαν τη φημισμένη, αλλά και παγωμένη Times Square, προκειμένου να… διώξουν τον παλιό χρόνο (2017) και να υποδεχθούν το νέο (2018), με τον παραδοσιακό -πλέον- τρόπο που μόνο στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ γνωρίζουν.

Εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι και τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, παρ’ ότι η θερμοκρασία κατέγραψε τιμές ρεκόρ, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1917, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Το κρύο δεν ήταν το μοναδικό μέλημα των Αμερικανών. Μετά από δύο τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη, οι αρχές ασφαλείας είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες μίας επίθεσης, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες είχαν τεθεί σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας, εξαιτίας και των απειλών που είχαν εκτοξεύσει τζιχαντιστικά γκρουπ στο διαδίκτυο. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε τουλάχιστον 20 δρόμους γύρω από την πλατεία, δεσμεύοντας τη μεγαλύτερη περίμετρο στην ιστορία των εορταστικών εκδηλώσεων της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Εκτός των γενικότερων μέτρων ασφαλείας, αστυνομικοί διενεργούσαν σωματικούς ελέγχους σε όποιον πλησίαζε στην περιοχή και επιθυμούσε να εισέλθει εντός του αποκλεισμένου χώρου, ενώ εξετάζονταν εξονυχιστικά όλες οι τσάντες.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, αποζημίωσε τους πάντες, καθώς το θέαμα που παρουσιάστηκε τη στιγμή της αλλαγής του χρόνουμ, ξεπέρασε ακόμη και το υπερφίαλο Χόλιγουντ. Χιλιάδες βεγγαλικά, κονφετί και πάνω από 25.000 μπαλόνια κάλυψαν τον παγωμένο ουρανό της Νέας Υόρκης.

Στο μεγάλο πάρτι που στήθηκε τις πρώτες στιγμές του 2018, συμμετείχαν διάσημοι αστέρες της μουσικής σκηνής, όπως η Μαράια Κάρεϊ, ο Νιλ Ντάιαμοντ και οι Nick Jonas και Camila Cabello.

Πηγή: protothema.gr
Share.

About Author