Ο Τραμπ αναγνώρισε Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα Ισραήλ, “άνοιξαν οι πύλες της κόλασης” απαντά η Χαμάς [video]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε κράτη της Μέσης Ανατολής εντός των επόμενων ημερών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ζήτησε να υπάρξει “ηρεμία” και να επικρατήσουν οι “μετριοπαθείς φωνές” επί εκείνων που κηρύσσουν το μίσος. Ζήτησε επίσης “αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό”.

Ο Τραμπ πρόσθεσε επίσης ότι με την απόφασή του “δεν παίρνει θέση” σε ζητήματα που αφορούν το τελικό καθεστώς, συμπεριλαμβανομένων και των “διαφιλοκινούμενων συνόρων”.

“Ο Θεός να ευλογεί το Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους και τις Ηνωμένες Πολιτείες”, κατέληξε στην ομιλία του.

Αμέσως μετά από την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε εντολή με την οποία αναβάλλεται η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ για έξι μήνες.

Οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστινίους πρέπει να περιλαμβάνει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ“, τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμίν Νετανιάχου, λίγο μετά από το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ επί του θέματος.

Ο Νετανιάχου, αφού μίλησε για μια ιστορική ημέρα, προέτρεψε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ και να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ.

Διαβεβαίωσε δε ότι το status quo στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ θα παραμείνει ως έχει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε τις πύλες της κόλασης για τα αμερικανικά συμφέροντα“, διαμηνύει από την πλευρά της η Χαμάς μετά από το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ όπου αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Share.

About Author