Ομόφωνα το ΕΣΡ αποφάσισε την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ομοφωνία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) η προκήρυξη για τη διαδικασία χορήγησης των επτά τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, ενημερωτικού προγράμματος.

 

Στόχος του ΕΣΡ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της αρχής, Ροδόλφος Μορώνης, είναι η προκήρυξη να δημοσιευθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος, επανέλαβε ο κ. Μορώνης ενώ η πλήρης διαδικασία της δημοπρασίας θα αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το χρονικό περιθώριο από τη δημοσίευση της προκήρυξης είναι 45 ημέρες.

Να σημειωθεί πως το ΕΣΡ με απόφασή του καθόρισε στα 35 εκατομμύρια ευρώ το αντίτιμο για τηλεοπτική άδεια, ώστε να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ όπως θα συνέβαινε αν είχε ισχύσει ο πρώτος διαγωνισμός.

«Η Ολομέλεια διατυπώνει ομοφώνως τη γνώμη ότι πρέπει να ορισθεί ως τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις επτά (7) δημοπρατούμενες άδειες παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, στο χρηματικό ποσό των τριάντα πέντε εκατομμυρίων (35.000.000) ευρώ», σημείωνε το ΕΣΡ στην απόφασή του.

Σημειώνεται τέλος, πως στις αρχές Νοεμβρίου έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η τροπολογία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, με την οποία ο Νίκος Παππάς υιοθέτησε τις εισηγήσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Share.

About Author