Αντιπρόεδρος ΕΚΤ σε Ευρώπη: “Σοβαρέψου για να μην έρθει κι άλλη κρίση”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Ευρώπη και τις άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες να πάρουν πολύ πιο σοβαρά τη μακροπροληπτική πολιτική ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο άλλων χρηματοπιστωτικών κρίσεων στο μέλλον κάλεσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο.

Είναι ώρα οι Αρχές στην Ευρώπη και άλλες πλούσιες περιοχές του κόσμου να πάρουν «περισσότερο στα σοβαρά» τη μάχη απέναντι στις χρηματοπιστωτικές φούσκες διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουν μια ακόμα χρηματοπιστωτική κρίση, δήλωσε ο αντίπροεδρος της ΕΚΤ.

«Η νομισματική πολιτική, ακόμα και όταν αναπροσαρμοστεί, θα συνεχίσει να έχει μια πολύ διευκολυντική στάση», σημείωσε ο Βίτορ Κονστάνσιο σε εκδήλωση στη Λισαβόνα.

«Αυτό υπονοεί ότι, στη σημερινή διαμόρφωση των κινδύνων, η Ευρώπη και όλες οι άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες θα πρέπει να πάρουν πολύ πιο σοβαρά τη μακροπροληπτική πολιτική διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο άλλων χρηματοπιστωτικών κρίσεων, που η νομισματική πολιτική δεν θα μπορεί να αποτρέψει», πρόσθεσε.

 

Share.

About Author