Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το άθλιο πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας [εικόνα]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων υπέβαλε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης (φώτο) κατά παντός υπευθύνου για το άθλιο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Τετάρτης της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα. Τα στοιχεία και το πρωτοσέλιδο παρέπεμψε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης καθώς φαίνεται πως με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο στοιχειοθετείται αδίκημα. Το ερώτημα είναι πότε θα παρέμβει ο εισαγγελέας…

Αφορμή για την μήνυση του δικηγόρου, που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, είναι όσα αναγράφονται στην εφημερίδα, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την δήλωση μεταβολής φύλου. Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα αναφέρει:

«Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους» και υπότιτλους «Βουλή-Τραβεστί» και «Ξύλο στην κάθε “αδελφή”».

Ο μηνυτής υποστηρίζει μεταξύ άλλων, πως το επίμαχο πρωτοσέλιδο προτρέπει στην διάπραξη εγκλημάτων κατά ομοφυλοφίλων.

Εν τω μεταξύ την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσυνης Σταύρου Κοντονη, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, αποστελλοντας το στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: “Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ» «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ».

Η συζήτηση στη Βουλή

Στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, έγινε για ακόμη μια φορά παραπάνω από σαφές ότι η ελληνική κοινωνία έχει πολύ δρόμο να διανύσει ώστε να πάψουν να υφίστανται οι αναχρονιστικές αντιλήψεις που αφορούν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Αυτές οι μεσαιωνικές αντιλήψεις, λοιπόν, περί διαφορετικότητας υπήρχαν και πιθανόν θα συνεχίσουν να υπάρχουν ανάμεσά μας γι’ αυτό και βρίσκουν εκφραστές και σε μερίδα των ΜΜΕ. Συγκεκριμένες εφημερίδες, που έχουν υιοθετήσει με συνέπεια τη ρητορική της μισαλλοδοξίας, σκίζουν τα ιμάτιά τους για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Στην προμετωπίδα όλων αυτών, όμως, βρίσκεται εδώ και καιρό η «Ελεύθερη Ώρα», η οποία στο σημερινό της εξώφυλλο ξεπερνά κάθε προηγούμενο, προτρέποντας σε πράξεις βίας εναντίον της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας

Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν.

Posted by Agamemnon Tatsis on Mittwoch, 11. Oktober 2017

 

Στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα αναφέρει φράσεις όπως «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 “ανώμαλους”» και «Βουλή τραβεστί», ενώ προτρέπει και σε βιαιοπραγία, γράφοντας χαρακτηριστικά «Ξύλο στην κάθε “αδερφή”»!

Οι ανεπίτρεπτοι αυτοί τίτλοι φυσικά και δεν πέρασαν απαρατήρητοι…

Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Επιπλέον, καλεί το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου Χάρης Σαββίδης Ελευθερία Κουμάντου».

Share.

About Author