Λας Βέγκας: “Κλειδί” η σύντροφος του μακελάρη [video από τις δραματικές στιγμές+εικόνες]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βίντεο τα οποία δείχνουν αστυνομικούς να τρέχουν προς το δωμάτιο του ξενοδοχείου Mandalay Bay Hotel στο Λας Βέγκας, από όπου ο μακελάρης Στίβεν Πάντοκ γάζωνε με βροχή από σφαίρες το ανυποψίαστο πλήθος στη συναυλία της κάντρι μουσικής, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Το υλικό συγκεντρώθηκε από κάμερες που φορούσαν πάνω τους αστυνομικοί.

Σε μια σκηνή διακρίνεται μια ομάδα ένστολων να τρέχουν να καλυφθούν πίσω από έναν τοίχο, καθώς τους σημαδεύει ο 64χρονος φονιάς. Φορούν ανοιχτόχρωμα γιλέκα, που σημαίνει ότι μετείχαν στην ομάδα που είχε αναλάβει την περιφρούρηση της συναυλίας, αλλά αυτά τα γιλέκα τους καθιστούν ευδιάκριτους στόχους για τον Πάντοκ…

Ο τελευταίος είχε μαζί του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου 23 όπλα, αλλά προφανώς σταμάτησε για να αλλάξει γεμιστήρα τη στιγμή που οι αστυνομικοί προχωρούσαν κατά μήκος του τοίχου. Οι τελευταίοι εντοπίζουν ξαφνικά πολίτες σαστισμένους, που αγνοούν από που προέρχονται τα πυρά, να τρέχουν πέρα δώθε.

Οι αστυνομικοί τους φωνάζουν να πέσουν στο έδαφος, ένας μάλιστα με κίνδυνο της ζωής του τρέχει προς το μέρος τους και τους λέει τι να κάνουν. Μόλις επιστρέφει στον τοίχο αρχίζουν και πάλι οι πυροβολισμοί.

Σ’ ένα άλλο στιγμιότυπο ένας αστυνομικός αψηφά τις σφαίρες που πέφτουν γύρω του, πετάγεται πίσω από το περιπολικό, όπου είχε καλυφθεί και τρέχει να γλιτώσει έναν άνδρα, που δείχνει μεθυσμένος

Eνώ σε μια άλλη σκηνή ένας αστυνομικός σπεύδει να καλύψει με το σώμα του μια γυναίκα που έχει κουλουριαστεί, ελπίζοντας το αλεξίσφαιρο γιλέκο του να την προστατέψει από τα θανατηφόρα πυρά

Οι Αρχές που ερευνούν το μακελειό περιμένουν απαντήσεις από την φίλη του Πάντοκ, που επέστρεψε στις ΗΠΑ. Καθώς βγαίνουν στο φως νέες λεπτομέρειες για το σχολαστικό σχεδιασμό της επίθεσης από τον 64χρονο, ο σερίφης Τζόζεφ Λομπάρντο είπε ότι οι επιθεωρητές είναι σε επαφή με τη Μαριλού Ντάνλεϊ, που βρισκόταν στις Φιλιππίνες την ώρα που ο φίλος της θέριζε ζωές.

O μακελάρης του Λας Βέγκας, Στίβεν Πάντοκ

Ο Λομπάρντο αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο Πάντοκ είχε μεταφέρει την περασμένη εβδομάδα 100.000 δολάρια σε τραπεζικό λογαριασμό της φίλης του στις Φιλιππίνες, αλλά το επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Ερευνών των Φιλιππίνων. «Η Ντάνλει έφθασε στις Φιλιππίνες τον περασμέ νο μήνα και μετά έγινε μια μεταφορά 100.000$ στο λογαριασμό της από τον Στίβεν», είπε η Νίκι Σουάρεζ, υπογραμμίζοντας ότι το FBI θεωρεί τη Ντάνλεϊ «πρόσωπο ενδιαφέροντος», αλλά όχι απαραίτητα ύποπτη.

Η φίλη του Στίβεν Πάντοκ, Μαριλού Ντάνλεϊ

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν συνολικά 47 όπλα του Πάντοκ σε τρεις τοποθεσίες, δηλαδή στο δωμάτιό του και στα σπίτια στο Mesquite και το Verde της Νεβάδα. Από αυτά ο μακελάρης είχε τροποποιήσει τα 12 ημιαυτόματα, ώστε να πυροβολούν ως αυτόματα. Όλα τα όπλα ο Πάντοκ τα είχε προμηθευτεί στη Νεβάδα, τη Γιούτα, την Καλιφόρνια και το Τέξας.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι ο Πάντοκ είχε στήσει κάμερες εντός και εκτός του δωματίου του στο ξενοδοχείου, περιλαμβανομένων και δύο στο διάδρομο και έναν στο «ματάκι» της πόρτας, προφανώς για να βλέπει αν πλησιάζουν αστυνομικοί.

https://youtu.be/Nobs_kBywe0

Τα κίνητρά του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, είπε ο σερίφης. «Αυτό το άτομο μπορεί να ριζοσπαστικοποιήθηκε χωρίς να το γνωρίζουμε… Η έρευνα συνεχίζεται. Δεν τελείωσε με τον θάνατο του Πάντοκ.»

 

Share.

About Author