Το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων Λεμπιδάκη [εικόνες]

by • 03/10/2017 • Breaking News, SlideshowComments Off on Το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων Λεμπιδάκη [εικόνες]133

Το iefimerida.gr δημοσιεύει φωτογραφίες από το τελευταίο κρησφύγετο στο οποίο κρατούσαν οι απαγωγείς του τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πρόκειται για το σημείο από το οποίο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία μετά από 186 αγωνιώδεις ημέρες ομηρίας.

Όπως ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε στους αστυνομικούς, επρόκειτο για το 6ο κρησφύγετο που τον μετέφεραν για να μην εντοπιστούν.

Από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε και απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, οι απαγωγείς είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα, μεταξύ των οποίων και ένα μιτάτο (κατάλυμα βοσκού), όπου υπήρχαν μάλιστα πολλοί ψύλλοι, που τον ταλαιπώρησαν αφάνταστα.

Το τελευταίο κρησφύγετο όπου κρατούνταν πριν απελευθερωθεί, ήταν στον πρώτο όροφο και αποτελείται από ένα δωμάτιο και μερικούς βοηθητικούς χώρους. Το οίκημα στεγάζεται πάνω από την μάντρα αυτοκινήτων στο 5ο χιλιόμετρο Ρεθύμνου-Χανίων.

Μια ξύλινη μικρή σκάλα οδηγούσε στον πρώτο όροφο και στο δωμάτιο ομηρίας του 53χρονου επιχειρηματία.

Διπλό στρώμα στο πάτωμα, ένας αργαλειός (προφανώς, στο βαρύ αντικείμενο, έδεναν την άλλη άκρη της αλυσίδας του Μ. Λεμπιδάκη) ένα καλοριφέρ και ένα σκαμπό είναι τα μοναδικά αντικείμενα που περιστοίχιζαν τον επιχειρηματία.

Οσο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατούνταν εκεί, η μάντρα λειτουργούσε κανονικά και πελάτες μπαινόβγαιναν καθημερινά!

Οι 15 επίλεκτοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στη μάντρα, στις 07:30 το πρωί της Δευτέρας, με συμμάχους τις θερμικές κάμερες, βρήκαν τον επιχειρηματία επάνω σε ένα στρώμα, δεμένο με αλυσίδα στο πόδι. Μαζί του ήταν ο άνδρας από την FYROM που είχε αναλάβει να τον φυλάει και ο ιδιοκτήτης της μάντρας οι οποίοι συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι είχε περιγράψει τις συνθήκες ομηρίας του: «Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί».

Οπως είπε χαρακτηριστικά «μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα».

 

 

 

Pin It

Comments are closed.