Η αλλαγή Κικίλια δυσκολεύει τον γαλάζιο ανασχηματισμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κυβερνητική κρίση που επικρατεί λόγο της ρύπανσης του Σαρωνικού με την θέση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να είναι ιδιαιτέρως επισφαλής, η υπόθεση Καμμένου με το Noor1 αλλά και τα «ρήγματα» στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την αλλαγή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν θα ψηφίζουν νομοσχέδια με τα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ, οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταθέσει τον «γαλάζιο» ανασχηματισμό που αναμένονταν να γίνει στις αρχές του Φθινοπώρου, στα τέλη Νοεμβρίου αμέσως μετά δηλαδή το συνέδριο αρχών και θέσεων της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά από σύσκεψη που είχε με στενούς του συνεργάτες υποστήριξε πως θα ήταν λάθος την δεδομένη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο κόμμα, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της εσωστρέφειας, ο οποίος θα έδινε την ευκαιρία στο Μαξίμου να δραπετεύσει από την δεινή θέση που έχει περιέλθει.

Ωστόσο ο πολιτικός χρόνος μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, είναι τεράστιος και κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά, με το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως ρευστό, πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσαν στη ΝΔ, καθώς όλοι αναγνωρίζουν ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

Στο Μοσχάτο οι περισσότερες αποφάσεις έχουν σχεδόν ληφθεί ενώ έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και η αξιολόγηση των τομεαρχών καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν παράπονα για τις επιδόσεις ορισμένων βουλευτών αλλά και γκρίνιες τομεαρχών για τους αναπληρωτές τους. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα νέα πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί στις γραμματείες του κόμματος καθώς αρκετοί θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αναδιοργάνωση του επικοινωνιακού επιτελείου τόσο στα πρόσωπα όσο και στην δομή. Το σχήμα του «πρωινού καφέ» δηλαδή η καθημερινή πρώτη σύσκεψη του προέδρου με τους συνεργάτες του για τον σχεδιασμό της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα, θα μικρύνει και θα αποτελείται από 5 με 6 άτομα χωρίς πιθανότατα την συμμετοχή των δύο αντιπροέδρων. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο σχήμα το οποίο θα λαμβάνει άμεσα αποφάσεις σε ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Η ηλεκτρική καρέκλα του εκπροσώπου

Παράλληλα είναι πιθανό να υπάρξει αλλαγή του εκπροσώπου τύπου με τις απόψεις για τον Βασίλη Κικίλια να διίστανται στη ΝΔ για το αν θα πρέπει να παραμείνει στην θέση του ή όχι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίζει μέχρι στιγμής την συγκεκριμένη επιλογή, αν και κορυφαία στελέχη του έχουν εκφράσει διαφορετική άποψη.

Επειδή όμως είναι πολιτικό πρόσωπο θα πρέπει να ασχοληθεί και με την εκλογική του περιφέρεια την Α΄ Αθήνας, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ως εκπρόσωπος καθώς είναι συνεχώς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και όταν δεν είναι συνοδεύει τον Πρόεδρο της ΝΔ στις περιοδείες.

Πάντως στην περίπτωση που απομακρυνθεί, τότε θα είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Ο πρώτος ήταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2016 και αποχώρησε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς για να αναλάβει την θέση του τομεάρχη εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ενδεχόμενο που υπάρξει αλλαγή στην θέση του εκπροσώπου τότε θα προτιμηθεί πρόσωπο από τον χώρο της δημοσιογραφίας και αν δεν βρεθεί τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στραφεί σε λύση από τον χώρο της πολιτικής.

Πηγή: thetoc.gr

Share.

About Author