Αγόρασαν… δρόμο κι ετοιμάζονται να χρεώσουν τους ζάπλουτους κατοίκους [εικόνες]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ένα ζευγάρι ανήκει πλέον ένας από τους πιο «χλιδάτους» δρόμους του Σαν Φρανσίσκο.

Η Τίνα Λαμ και ο Μάικλ Τσενγκ απέκτησαν την Presidio Terrace για 90.000 δολάρια, σε δημοπρασία του δήμου. Πρόκειται για έναν οβάλ ιδιωτικό δρόμο, με 35 επαύλεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα, σκέφτονται ακόμη και να χρεώνουν τους κατοίκους του δρόμου για το παρκάρισμα στον δρόμο τους, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle που αποκάλυψε το θέμα.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία έχουν ζήσει στο παρελθόν γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλες προσωπικότητες του Σαν Φρανσίσκο, φυλάσσεται όλο το 24ωρο και έχει πύλη για να μένουν μακριά οι περίεργοι. Κι όμως, πλέον ο δρόμος, το πεζοδρόμιο και όποιο άλλο «κοινό έδαφος»- όπως τα δέντρα- ανήκει πια στο ζευγάρι.

Όλο αυτό δεν ικανοποίησε διόλου τους ιδιοκτήτες των πανάκριβων σπιτιών, παρότι όπως φαίνεται το όλο ζήτημα προέκυψε από δικό του λάθος. Η ένωση των ιδιοκτητών δεν πλήρωσε φόρο ιδιοκτησίας για τρεις δεκαετίες. Εκείνοι υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη γιατί οι αρμόδιες Αρχές έστελναν την ειδοποίηση σε έναν λογιστή με τον οποίο οι ιδιοκτήτες δεν συνεργάζονταν από τη δεκαετία του ’80.

Αυτός ο «χλιδάτος» δρόμος του Σαν Φρανσίσκο ανήκει πλέον σε ένα ζευγάρι (Φωτογραφία: AP/ Marcio Jose Sanchez)

Τελικά ο δήμος αποφάσισε να βάλει πλειστηριασμό τον δρόμο, για να λάβει απλήρωτους φόρους και πρόστιμα ύψους 994 δολαρίων. Οι Τσενγκ και Λαμ άδραξαν την ευκαιρία και με 90.100 δολάρια απέκτησαν την ιδιοκτησία, τον Απρίλιο του 2015, αλλά αυτό έγινε γνωστό μόλις τώρα, ενώ οι κάτοικοι το έμαθαν στις 30 Μαΐου.Το ζευγάρι μιλά με δικηγόρους, για να βρει τρόπους να αξιοποιήσουν την αγορά που έκαναν. Μεταξύ άλλων, σκέφτονται να χρεώνουν για τις 120 θέσεις πάρκινγκ στον δρόμο που τους ανήκει με ένα «λογικό ενοίκιο», όπως λέει ο Τσενγκ. Αν οι ιδιοκτήτες αρνηθούν, μπορούν να παρκάρουν έξω από την πύλη.Πάντως, οι πλούσιοι κάτοικοι του δρόμου δεν είναι διατεθειμένοι να το αφήσουν να περάσει όλο αυτό. Έκαναν αγωγή στο ζευγάρι και τον δήμο, προκειμένου να εμποδίσουν τους Τσενγκ και Λαμ να πουλήσουν τον δρόμο σε κάποιον άλλον, ενώ έχουν κάνει αίτηση για ανάκληση της πώλησης. Όπως τονίζουν, ο δήμος όφειλε να τους ενημερώσει για τον πλειστηριασμό.

Share.

About Author